Täällä kirjoittelee reilu parikymppinen koiraharrastaja, joka on kasvanut koiraharrastukseen jo pienestä pitäen. Lapsuuteeni mahtuu viisi samassa talossa asunutta koiraa, joten tälle tielle on kasvettu ja tälle tielle jäädään.

Aktiivinen koiraharrastus oli pitemmän aikaa tauolla ennen Käämin tuloa, sillä harrastuskaveri eläköityi. Tauon aikana ei kuitenkaan tästä harrastuksesta ole eroon päässyt, sen sijaan tuli useampikin uusi laji tutuksi ja mielenkiinto heräsi uusia lajeja kohtaan. Koiravalokuvaajan, treeni- ja lenkkiseuran sekä toisinaan myös hovikuskin rooliin "tyytyneenä" oma pentu oli tervetullut pitkän odotuksen jälkeen!

Koiraharrastuksen lisäksi veri vetää kansallispuistoihin ja retkeilyreiteille, joten mikä sen parempaa kuin ottaa oma koira mukaan ja lähteä luonnon helmaan kameran kanssa. Partiovuosista alkaa olemaan jo pikkuhiljaa sen verran aikaa, mutta toivottavasti uuden retkeilykaverin siivittämänä näitäkin taitoja saisi heräteltyä eloon. Haaveita on retkeilyn suhteen toteutettu, sillä 2018 kävimme Käämin kanssa Pohjois-Norjassa ja 2019 Lemmenjoen kansallispuistossa. Tämän hetkisenä tavoitteena on käydä mahdollisimman monessa kansallispuistossa ja tällä hetkellä tilasto on 7/40.

Aloin etsimään omaa koiraa jo ennen lukioon menoa. Silloin haaveilin bordercolliesta ja uskoinkin löytäneeni sen mitä olen aina etsinyt. Vuonna 2013 palasin kuitenkin suunnitelmaan a, rotuun nimeltä australiankelpie. Olen tutustunut useampaan ihanaan kelpiepersoonaan vuosien varrella, joten miksipä ei! Vielä, kun lähialueelta löytyy aivan mahtava rotuporukka, niin tälle tielle taidettiin jäädä pysyvästi. Vaihto paimeneen avasi monen monta uutta näkökulmaa ja arjessa on paljon uusia oivalluksia.

Olen vannoutunut agilityharrastaja ja tutustunut lajiin vanhempieni kautta. Käämin leikkauksen jälkeen agilitystä luopuminen oli kohtuullisen kova paikka, mutta koiran terveys tulee aina ensimmäisenä ja ehdin agilityn pariin vielä myöhemminkin. Käämi on ollut johdatus vielä syvemmälle koiramaailmaan ja olen löytänyt uusia harrastuslajeja, joihin olen ajautumassa vähintäänkin yhtä syvälle kuin agilityyn. PK-jälki sekä nosework ovat koukuttavia lajeja ja paukkuja olisi Käämin kanssa vielä rallytoko-/tokokentillekin. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole varsinaisia tavoitteita kisakentillä, puuhataan ja touhutaan ilman tulospaineita.

Olen tutustunut moneen koiraharrastajaan, joiden koirien kanssa olen kokenut paljon. On ollut mökkireissuja, viikon koiranhoitajana toimimista, useamman pentueen matkan seuraamista luovutusikään, kuuden pennun kätilöimistä maailmaan, astutusreissuja, näyttelyreissuja pitkin Suomea ja ulkomaita sekä iloja että suruja unohtamatta pettymisiä, mutta myös onnistumisen tunteita. Nämä kokemukset ovat kullanarvoisia ja opettaneet paljon. Olen löytänyt uusia ystäviä, joista osasta onkin tullut erityisen tärkeitä. Olen iloinen, että olen saanut tutustua teihin ja koiriinne! :)

Toivon tulevalta paljon yhteisiä vuosia, ihanaa treeni- ja kisakumppania sekä eritoten terveyttä! Aika näyttää, mihin meistä on. Virheitä ja onnistumisia tulee olemaan edessä.

Tervetuloa seuraamaan meidän matkaa!