Käämi
15.05.2015
47-48cm | 20,4kg
Uros

Käämi, monen vuoden koirahaaveiden tulos. Monitoimihöylä ja suunnannäyttäjä entistä syvemmälle koiraharrastukseen. 4.7.2015 elämä kääntyi päälaelleen kelpien tassuteltua taloon.

Käämin nimen taustalla ei ole suurempia merkityksiä ja nimi ei ole ollenkaan siitä listasta, jota olen vuosien varrella kirjoittanut. Maaliskuun astutusreissulla sanoin ensimmäistä kertaa nimen ääneen ja tässä sitä ollaan. Se on Käämi. Elohopea. Sähkökenguru. Hyväuskoinen hölmö. Oma rantanplanini.

Vuosien aikana Käämistä on kasvanut oikein fiksu ja filmaattinen koira, joka on arjessa erittäin helppo. Terävyys ja vilkkaus tuovat omat haasteensa muun muassa harrastamiseen ja oma kupla ei aina pysy ihan täydellisenä. Suuria harppauksia on tehty ja olen viimeiset kolme vuotta sanonut, että Käämi on kelpie parhaassa iässä. Paranee kuin viini vanhetessaan.

Käämin kasvua voit seurata TÄMÄN linkin kautta.

Käämi mitattiin 28.10.2017 virallisessa Suomen Agilityliiton mittaustilaisuudessa pikkumaksiksi. Mittaustulos oli 47-48cm välillä.

Viralliset terveystarkastukset 20.6.2016
Lonkat C/C (matalat lonkkamaljat ja hieman löysä toiselta puolelta | kuva)
Kyynärät 0/0
LTV1, VA0
Patella 0/1 med (ortopedi Esa Kesti todennut polvet 7.7.2016 normaaleiksi)


Käämi on ollut oireeton eikä ole ikinä ontunut tai jättänyt askelia väliin. Se liikkuu tehokkaalla ravilla ja peitsaa äärimmäisen harvoin. Liukastumisen jälkeen Käämillä todettiin vasemmassa polvessa ensimmäisen asteen patellaluksaatio syksyllä 2017. Oikea patella on ollut tutkimuksien yhteydessä normaali.

Vasen patella operoitiin 8.11.2017 Ridgestop-menetelmällä ja sääriluun harjannetta siirrettiin. Polvissa ei todettu nivelrikkoa syksyllä 2017.
Vasemmasta patellasta poistettiin sääriluun harjanteessa olleet naulat syksyllä 2018. Polvissa ei todettu nivelrikkoa syksyllä 2018. Polvipäiväkirja.