sunnuntai 30. elokuuta 2015

Hengitän sisään maisemaa niin täydellistä, että pelottaa


Tänään käytiin Hollolassa rallytokokisaturisteina. Käämille ensimmäinen vähän pitempään kestävä autoreissu ja sehän veteili sikeitä koko matkan, helppo pentu. Kisapaikalla hengaaminen on tuttua jo valmiiksi, hieman riuhtoi suorittavan koirakon luokse, mutta osasi myös rauhoittua ja olla. Samalla treenattiin myös "oman vuoron" odottamista häkissä.

Paluumatkalla pysähdyttiin valokuvaamassa eräällä "vakiospotilla" ja hihna oli koko ajan äitini kädessä. Käämiä hieman ahdisti virtaava vesi, mutta alkoi pikkuhiljaa kuitenkin rentoutua ja ei mennyt pahaan lukkoon. Tehtiin myös tuota aikaisempaa hihna-ahdistusmasentelua silmällä pitäen muutama treeni, ja hyvinhän se sitten alkoi sujua.

Käytiin viikko sitten Ellan kanssa kokeilemassa tätä hommaa niin, että Käämi sai keskittyä leluun ja nameihin. Ei mitään ongelmaa, kelpiestä on vaan outoa, kun pysyn kauempana. Malttaa rauhoittua eikä enää ahdistu samassa määrin.

Tänään kiersin itse autoa. Jää katsomaan perään, mutta tarjoaa aika nopeasti kontaktia apuohjaajalle. Tehtiin myös toisinpäin, että koiraa viedään pois mun luota, ja kyllähän se lähtee mukaan välillä taakseen vilkuillen. Naksuttimella palkattu kontaktista apuohjaajaan ja alkaahan se sitä tarjota. Kiljuhaukkua ei enää kuulu, malttaa odottaa nätisti hihnanvaihtoa ja ahdistumistasot on myös laskeneet huomattavasti.

Tiedä onko silläkin osuutta asiaan, että olen aika paljon jättänyt pentua huomioimatta sisätiloissa ja viettänyt muutenkin aikaa pois pennun lähettyviltä. Kenties oli vain joku ikään liittyvä juttu, mutta suunta ylöspäin. Voi olla, että se käy salaa täällä lueskelemassa ongelmista ja päättää korjata niitä itse...

Lisätään vielä, että yksinolot myös toisessa osoitteessa sujuvat erinomaisesti ja pentu jää portin taakse täysin hiljaa. Käämi myös hengailee sujuvasti yksin ulkona, joten jonkin verran ollaan menty muutenkin asiassa eteenpäin. Omistajan korvien välissä jutut saattaa paisua aika lailla ja oikeasti mitään isompaa ongelmaa ei asian kanssa edes välttämättä ole, kunhan vaan harjoittelun puutetta ja omaa ylianalysointiani. Vedestä ahdistuminen johtuu luultavasti siitä, että Käämi on moneen kertaan tipahtanut (onneksi matalilta) laitureilta vahingossa järveen, palataan asiaan ensi kesänä uudestaan lämpimien vesien myötä.

Huomenna on omistajalla sitten paluu luennoille ja täytyy sanoa, että 12 tuntia Exceliä viikossa ei nyt oikeastaan kiinnosta pätkääkään :D

Kattokaa nyt mikä kontakti apuohjaajaan :D


1 kommentti: