keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Ku sä oot siinä ei oo olemassa mörköjä


Agilitytauon seurauksena on blogin hiljentyminen, kun treenituokiot ovat lyhyitä pätkiä lenkkien yhteydessä.

Käämin kanssa käytiin tutustumassa sunnuntaina koirahoitolaan. Olen lähdössä lähiaikoina viikoksi ulkomaille, joten Käämi viettää sen ajan koirahoitolassa. Luultavasti tutustumisreissua ei olisi tarvittu, mutta oli hyvä omistajalle nähdä, että kelpie pääsee osaaviin käsiin. Käämille hoitoreissu voi olla ihan opettavainen, sillä me ei olla oltu erossa toisistamme paria päivää pitempää ja Käämiä on aina aikaisemmin hoitaneet tutut ihmiset. Toivotaan, ettei Käämi hirveästi oppisi huonoille tavoille (aka haukkumaan...), mutta luotto on tyyppiin kyllä kova.

Viikon treenituokiot on tosiaan lenkkien yhteydessä olleita hanskan etsimistä metsästä ja pieniä rallytokopätkiä. Pitäisi saada aikaiseksi lähteä tekemään ihan varsinainen treeni, jossa olisi jotain ajatustakin mukana. Hanskan etsimisestä kelpie on ollut ihan liekeissä, lähtee jumalattoman kovalla vauhdilla perään, etsii hankalastakin paikasta ja tuo vauhdilla luokse. Esineitä on poimittu myös lenkkireittien varrelta, jos on sattunut löytymään esim. tipahtanut lapanen.

Rallytokoa on muutaman kerran pyöritelty autohäiriössä sekä perusasentotreeniä tehty sorsahäiriössä. Rallytoko toimi erinomaisesti, ei tsiigaillut autoja kertaakaan ja teki tarkasti. Käämi on hyvin oppinut eteentulon uuden käskysanan (muistinkohan mainita, että eteenmeno ja eteentulo -käsky olivat samat?). Haluaisin kuitenkin vielä lisää tarkkuutta perusasentoihin ja seuraamisen paikkaan. Sorsahäiriössä tehtiin perusasentoja ja kerran vettä loiskauttanut sorsa vei kelpien huomion. Muuten teki tarkasti.

Hihnakäyttäytymisen kanssa ollaan tehty töitä ja tänään oli yksi hienoimmista lenkeistä pitkään aikaan. Muiden koirien ohittaminen vie toistaiseksi kelpien korvat kokonaan, mutta muutamia hienoja ohituksiakin on viime aikoina ollut. Ei onneksi hauku tai muuten räyhää, mutta kyttää ja mieluusti menisi luokse.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti