lauantai 30. kesäkuuta 2018

Taustalla aurinko joka ei lämmitä


Juhannuksen aikaan käytiin Käämin kanssa katsomassa auringonnousua.

Oli rauhallista, hiljaista ja varsin hieno kelpie. Ehdottomasti pitää uudelleenkin nousta auringonnousun aikoja, vaikka meistä tämä hännällinen oli hieman sitä mieltä, että saat muuten mennä keskenäsi. Hassu kelpo ♥

Tällä viikolla käytiin pitkästä aikaa rallytokon ratatreeneissä. Käämille ei mikään helpoin rasti suoritettavaksi, varsinkin kun radalle laitettiin vielä avoimen luokan houkutus! Me skipattiin tämä, mutta kyllähän sen houkutuksessa törröttäneen huskylelun kelpie ehti sieltä pongata. Onneksi kääntyi kuitenkin kuin kolikon päällä takaisin oikeisiin hommiin.

Ensimmäinen kierros oli villi ja vallaton, mutta bravuurit hoidettiin kotiin tälläkin vedolla. Liikkeestä maahan, 270 astetta vasempaan ja saksalainen, piis of keik! Muuten kyllä hieman sitten neuvoteltiinkin yhdessätekemisestä. Toinen veto oli jo parempi, muttei sekään ihan täydellinen. Sen verran keuli molemmilla radoilla, että itsellä oli vaikeuksia kävellä suoraan.

Lähtö: Lähtökyltille pitäisi saada jokin fiksu ajatus. Nyt ei kuitenkaan lähtenyt ilman lupaa eikä tarkastanut kylttitelinettä, mutta ei myöskään pidä nenäänsä ylhäällä nurmikosta.

Istumisesta juosten: Skipattiin juoksuosuus, koska kiihdytti pientä kelpietä aivan liikaa... Pyrittiin saamaan nätti seuraaminen tälle välille, muutaman kerran lähdettiin lähdöstä uudestaan ensimmäisellä vedolla.

Normaali vauhti

Istu:
 Käämiii, kuuntelepa hieman! Istu -käskystä meni maahan, joten vaihdoin sivulletulokäskyyn.

Täyskäännös oikeaan: Ei isoja  viilauksia, nenä hieman kävi houkutuksia kohden (ruokaa, lelut).

Houkutus: Skipattiin, tehtiin tämän kohdalla käännös oikeaan. Tässä vaiheessa kyltit veivät kauemmas muista treenaajista ja kelpiekin keskittyi asiaan.

Liikkeestä maahan: Napakka!

270 astetta vasempaan: Kehuja takapään käytöstä. Varsin makea.

Täyskäännös vasempaan: Kehuja jälleen, hyvin toimittu. Tässä vaiheessa vaihdettiin suunta kohti yleisöä.

Koira eteen, takaa sivulle: Eteentulo on aikasta tiivis! Treeniin menee. Sivulletulossa ei mitään vikaa, tarkka.

Koira eteen, askeleet taaksepäin: Hohhoh, joskus osattu. Ei osata enää. Moikkasi kouluttajan molemmilla kerroilla, kun hihna löystyy. Eteentulo prakaa ja pahasti, joten ei mitään toiveita saada ehjää tähän.

270 astetta oikeaan: Korvat vähän hävisivät ensimmäisellä kerralla, koska yleisö oli lähempänä. Toisella kierroksella kuunteli jo ja oli varsin hyvä.

Istu, kierrä koiran ympäri: Hieno, malttoi!

Maali.

Vaikea tilanne ja osaa kyllä kyltit, jos malttaa keskittyä. Vietiin meidän omat kyltit toisesta osoitteesta, joten pyritään tekemään ihan muutamaakin kylttiä nyt mahdollisimman monessa paikassa. Todennäköisesti lähtee edistymään aika kivasti, kunhan säännöllistetään rallyhommia. Kuitenkin aika hieno 6 kuukauden sairasloman jälkeen, sillä oli helposti käsiteltävissä kentän laidalla ja toiselle kierrokselle lopetti nurmikon nuuskimisen, vaikka pongasikin kentän laidalta mahdottoman ihanan narttuhajun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti