keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Jatketaan siitä mihin viimeks jäätiin


Noseworktreenitkin on tältä vuodelta startattu ja ei ihan helpolla kelpietä päästetykään!

Treenit olivat ulkona alueella, jossa kulkee paljon muita koiria sekä ihmisiä. Sääolosuhteet olivat meille myös haastavat, sillä ulkona pakkasella ei olla tehty oikeastaan ollenkaan. Lisätään näihin kahteen haasteeseen vielä kolmas, nimittäin alueilla oli hajuna myös laakerinlehti.

Ensimmäinen alue oli näistä kaikista laajin ja sisälsi kolme hajua. Käämi kävi alueen läpi, mutta ei jäänyt mihinkään erityisesti kiinni. Ensimmäinen haju löytyi alueen keskeltä olevan kukkapenkin kulmassa olleesta roskiksesta, kun aloimme käymään aluetta järjestelmällisesti läpi. Toinen haju löytyi kaupan seinustalta, joka oli Käämille haasteellinen tarkentaa. Jaksoi kuitenkin työstää ja luopua takaa kävelleestä ihmisestäkin.

Kolmas haju oli laakerinlehti ja löytyi samaisen kukkapenkin toisesta reunasta läheltä roskapönttöä. Todella hyvä ottaen huomioon, että laakerinlehti on Käämille todella vieras eikä sitä ole sille opetettu erikseen - se on löytynyt muutaman kerran alueilta.

Toinen alue oli meille hankala, vaikka se oli suorakulmainen ja hyvin vähän mahdollisuuksia sisällään pitävä. Alueelta kuitenkin tuli juuri laakerinlehtilöydön jälkeen kaksi noutajaa, joista Käämi ei meinannut millään päästä yli. Nuuskiminen meni varmaan aika 50-50 sen suhteen, että hakiko hajua vai nuuskiko näiden koirien jälkiä. Löysi kuitenkin seinustalta hajun taas, kun käytiin yhdessä seinustaa läpi. Toisen hajun mokasin minä, kun en muistanut mihin alue loppui enkä osannut koiraa edes ohjata kyseiseen kohtaan... Sitten kun asiasta huomautettiin, niin sehän löytyi alta aikayksikön.

Kolmas alue oli tavallaan helppo, mutta hajuna oli ainoastaan laakerinlehti. Laakerinlehti löytyi rappurallin välistä ja olisi todennäköisesti eukalyptuksena ollut aivan Käämin heiniä. Nyt meni hieman hakemiseksi, mutta saatiin apuja ja laakerinlehtikin ylös.

Hieno treeni ja tällaisia tarvittaisiin ehdottomasti lisää!

Seuravaana päivänä mentiin rallytokotreeneihin, mutta näistä treeneistä ei ihan hirveästi jälkipolville kerrottavaa jäänyt. Mahdollisesti rankka lenkki hangessa (minua reiteen...) ja edellisen päivän noseworkit painoivat sen verran, että Käämi käytti oman vuoronsa vain haukkumiseen radalla. Kentän laidoilla se teki siististi, että tiedä sitten loppupeleissä kelpien aivoituksista. Tästä suunta on lähinnä ylöspäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti