torstai 9. kesäkuuta 2022

Sydämen asialla

Pieni pala mielenrauhaa.

Käämi on tänään 9.6.2022 käynyt sydänultrassa, jonka tekijänä on toiminut lausunto-oikeudet omaava eläinlääkäri. Käämin tulos on kuitenkin epävirallinen.

Mitään näkyvää syytä ei sydänultran tarpeelle ollut, mutta kerran kun päähänsä jotain saa, niin siitä on aika vaikea päästää irti. Varsinkin, kun osa koirien sydänsairauksista ilmenee vasta, kun on jo todella myöhäistä.

Käämi on kuitenkin tutkittu nyt sydämen osalta terveeksi. Pieni merkityksetön löydös löytyi ultralla, mutta käsittääkseni se on voinut olla Käämillä iät kaiket ja kehittyessäänkin viittaisi enemmän läppävian puoleen. Toivotaan, että tilanne kestäisi kuitenkin stabiilina, mutta seurataan ja tarvittaessa mennään uudelleen. Jos ihmeitä ei käy, niin käymme todennäköisesti ensi kesänä uudelleen sydänultrassa.
 
Lausunto 9.6.2022:
"Auskultaatiossa sydän- ja hengitysäänet normaalit. Limakalvot vaaleanpunaiset ja kosteat. 

Ultraäänitutkimuksessa todetaan yleiskuvaltaan siisti sydän. Ei sydämen laajentumaa tai seinämäpaksuuntumaa todettavissa. Sydämen supistuvuus normaalin rajoissa. Eteis-kammioläpät silmämääräisesti siistit. Vasemmassa eteis-kammioläpässä asteeltaan merkityksetön lateraalinen vuotovirtaus. Aortan ja keuhkovaltimon virtausnopeudet normaalin rajoissa.

Ei sydänsairautta osoitettavissa tällä tutkimuksella. Suosittelen sydämen auskultaatiota vuosittain. Mikäli sivuääni havaitaan, on ultraäänitutkimus syytä suorittaa uudelleen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti