sunnuntai 16. elokuuta 2015

Ehkä jo huomenna onni kääntyy

Meillä on ongelma, josta voi kasvaa isompikin ongelma.

Käämi jää kotiin ja häkkiin todella fiksusti. Joskus saattaa kuulua pieniä ulinoita, mutta loppuvat yleensä viiden minuutin sisään ja kaikki lähellä oleva irtaimisto on ihan koskematonta, kun tulen koiran luo takaisin. Se ei ole ahdistunut tai läähätä. 

Toista on, jos annan Käämin hihnan jollekulle. Välimatkan ei tarvitse olla kovinkaan pitkä, kun koiran olemus muuttuu ahdistuneeksi. Sille ei kelpaa namit, se höyryää täysillä mun perään ja kiljuhaukkuu. Jos olen pois näköpiiristä Käämi kyllä tulee mukana, syö namit eikä kiljuhauku, mutta pysyy kuitenkin jonkin verran ahdistuneena. Käämin hoksatessa, että tulen takaisin, se muuttuu rauhalliseksi ja odottaa aloillaan niin kauan, että pääsen sen luokse. Ja sen olen tehnyt nyt ongelman havaittua hyvinkin vähäeleisesti.

Nyt pitäisi sitten kehitellä joku fiksu systeemi tämän poiskitkemiseksi. Ideat vaan aika vähissä. Meillä on nyt muutenkin vähän sellainen kausi, että en kauheasti reagoi koiran tekemisiin ja esimerkiksi kaikki leikit tulevat mun aloitteesta. Yritän liikuskella tässä kahden huoneen välillä mahdollisimman paljon.

Että semmoista. Tiedän, että olen Käämin maailman keskipiste, sillä asustellaan kahdestaan ja tässä ei pyöri ketään muuta ihmistä. Voi olla, että koko homma on nyt mun loman alettua "räjähtänyt käsiin" tai sitten ei.

Pakko vaan toivoa, että tästä ei isompaa ongelmaa tulisi, varsinkin kun tästä on tie sitten sinne ihan oikeasti eroahdistuneiden joukkoon.

Ideoita, vinkkejä, samankaltaisia kokemuksia?

4 kommenttia:

 1. Kato nyt ainakin, että pennulle tulee riittävästi yksinolotreeniä, vaikka olisitkin lomalla. :) Ettei tosiaan kuljeksi sun perässä 24/7 tai pääse mukaan aina ku lähet ovesta ulos. Mä en usko että toi pahenee eroahdistukseks jos kerta jää kuitenki kotiin aina nätisti, vaikka eihän sitä toki koskaan tiedä. Pentukin on kyllä vasta niin pieni että toi teidän ongelma voi vaikka lähteä itestään pois ku koira vähän kasvaa ja tajuaa, ettei sillä oo mitään väliä vaikka joku muu pitelis sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu yksinoloja ollaan jatkettu myös lomalla, kun itse välillä kaipaan myös omaa aikaa. Ollaan tehty niin kotona kuin vieraassakin paikassa ja tässä ei onneksi ole ongelmaa.

   Mä niin toivon, että tuo on vaan kauhukolmentoista aikaansaannosta ja "korjautuu" iän myötä :)

   Poista
 2. Silloin, kun on itse kotona, voi joskus silti laittaa vaikka portin johonkin oviaukkoon ja estää koiraa tulemasta samaan huoneeseen, missä itse on, niin ettei olla koko aikaa yhdessä vaikka samassa asunnossa onkin. Ja tuohon vieraan kanssa olemiseen, niin oletteko harjoitelleet sitä ihan pikkumatkalta? Esim. niin, että remmi ja koira toiselle, menet itse parin metrin päähän etkä kiinnitä koiraan mitään huomiota ja sitten vain ollaan siinä niin kauan (vaikka pari tuntia), että koira oikeasti rauhoittuu ja pystyy ottamaan vastaan huomiota ja ruokaa siltä vieraalta. Kun sujuu kahdesta metristä, tehdään sama neljällä metrillä, kuudella metrillä jne. Vaikka kirja mukaan, jos on muuten tylsä odotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomainen idea muuten, mutta asun yksiössä, jossa on ainoastaan vessa toisena huoneena ;) Olen kuitenkin rajannut kompostiaidoilla jonkun verran ja kelpie ei esimerkiksi pääse mukaan vessaan. Samaten vietän aikaa meidän painihäkin ulkopuolella.

   Tämä ongelma on kyllä lieventynyt muutenkin, edelleen ahdistuu hieman, mutta ei samalla tavalla. Kirjoittelen kohta uutta päivitystä siitä, mitä ollaan tehty asian suhteen.

   Poista