lauantai 19. syyskuuta 2015

Showpuudeli

Käämi kävi tänään ensimmäisissä mätsäreissään.


Omistajan hermorakenne joutui tänään testiin, kun suunnattiin mätsärikehään ilman minkäänlaista näyttelytreeniä. Pentu kulkee lenkeillä pääsääntöisesti oikealla, ei ole koskaan mennyt toisen koiran perässä tai edellä jnejne. Seisoa osaa, mutta ei sitä kukaan ole ikinä kopeloinut. Rikottiinpa siis näitäkin kaavoja, kun yleensä perfektionistiomistaja yrittää treenata asiat kuntoon etukäteen.

Käämi oli parissaan toinen. Olin jo ihan varma, että pentu vetää nelivetoa joka ikiseen suuntaan, mutta mitä vielä. Käämi olisi seurannut mua ja nakkia ihan mihin vaan ja koko maailma hävisi pikkukelpien ympäriltä. Ihan uskomattoman hieno!


Seisoa ei enää malttanut, kun hoksasi, että tuomari tuleekin luokse. Antoi kuitenkin hipelöidä ihan nätisti ja edestakaisin -liikkeessä taas hävisi koko maailma kelpien ympäriltä. Sininen nauha ja odottelemaan sinisten kehää.

Sinisten kehässä pentuja ei liikutettu, mikä sinällään on harmi, sillä nyt ei saatu sitä treeniä, että takanakin voi olla joku. Seisoi kuitenkin hyvin ryhdikkäästi ja hienosti, mutta lämmintä kättä saatesanoilla "söpö pentu, mutta teillä on vielä aikaa".

Itse mätsäripaikalla pentu oli ensimmäiset kymmenen minuuttia aivan hirveä. Sitten rauhoittui odottelemaan omaa vuoroa, otti muhun jo kontaktia sekä malttoi käydä välillä makoilemaankin. Donin ja Riskin kanssa lenkillä ei ollutkaan sitten enää ihan niin hieno, mutta annettakoon nyt vähän anteeksi. Hieman jäi harmittamaan, ettei kehästä ole kuvaa, mutta kiitos Veeralle 18-viikkoisrakennekuvista :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti