torstai 5. toukokuuta 2016

Koli 4.5.


Suunnattiin tiistaina viettämään mun lyhyttä "kesälomaa" taas Pohjois-Karjalaan ja eilen ajeltiin käymään Kolilla aloittamassa tämän vuoden retkeilykausi.

Reitiksi valikoitui 7 kilometrin pituinen Mäkrän polku, joka meillä venähti kuitenkin 11 kilometrin pituiseksi. Kaiken kaikkiaan koko reissuun meni tasan kuusi tuntia sisältäen vähän pidemmän pysähdyksen Likolahden taukopaikalla. Tulipa huomattua, että paperilautanen toimii niin patalappuna, lastana kuin tiskiharjanakin. Tauon jälkeen alkoikin sitten omistajan ja itseasiassa myös kelpien kuntoa verottanut nousu ensin Pieni-Kolin huipulle. Ukko-Koli ei tuntunut ihan yhtä pahalta.

Eilispäivä oli ihanan lämmin ja poluilla tuli ainoastaan kaksi muuta retkeilijää vastaan, joten päivävalinta oli oikein onnistunut. Alunperin oltiin ajateltu lähteä vasta tänään, mutta luultavasti poluilla olisi käynyt kuhina. Taukopaikalla istuessa ajoi kaksi autoa ohi ja Ukko-Kolilla olikin sitten myös hieman enemmän elämää.

Juoksuvyö omistajalle oli myös oikein onnistunut valinta, vaikka 3 metrin hihna kelpielle taisi olla ehkä vähän liian pitkä. Onpahan nyt kuitenkin testattu ja hyväksi havaittu, joten voidaan hyödyntää tulevillakin reiteillä. Suosittelen, jos joku harkitsee tällaista apuvälinettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti