tiistai 23. elokuuta 2016

Painan vielkin kaasua en anna liekin sammua

Viime viikko oli aika hektinen, kun ensin oltiin alkuviikko Joensuussa ja loppuviikosta tein itse neljän päivän työputken. Harmikseni kuvasaldoa ei meidän roadtripiltä oikein tullut, vaikka kamera kulki mukana. Ehdittiin onneksi perjantaina käymään hallilla ja jälleen kerran Käämi oli erittäin ihana treenikumppani!

Tehtiin radat haastavasta helpompaan vähän hassusti, kun lisäsin puolikkaat kepit siihen helpompaan rataan mukaan. Aloitetaan nyt kuitenkin tällä haastavammalla.

Rata alkoi Käämin osalta kolmosputkelta ja jätin sen sinne odottamaan. Ei tullut kertaakaan putkesta ohi, joten sain olla hyvin ottamassa vitoshypyllä vastaan. Kepit jätettiin siis tästä radasta pois kokonaan. Kääntyi tosi helposti hyppyjen välistä ja luki putken erinomaisesti. 2on2offin kanssa pitäisi vaatia enemmän, nyt lipeää helposti luvatta pois. Otetaan puomi kokonaan radalta pois jatkossa. Rengasta ollaan tehty niin vähän, että säätämiseksi meni. Keskeytin radan siihen, kun tiesin ettei hae sitä suoraan kuitenkaan. Onnistumisia tuli pelkän renkaankin kanssa. Tauon jälkeen jatkettiin takaakierrolta. Tässä sain tehdä vähän töitä, että kelpie tajusi hypätä seuraavan hypyn. 13 lukitsi ilman ongelmia joka kerta ja kauniisti kääntyi putkeen. Lopetettiin rata hyppyyn numero 16.

Hyvä fiilis jäi kaiken kaikkiaan. Käämi lukee tosi hyvin perusohjauksia ja ei suorita ylimääräisiä esteitä. Tiedetään meidän kehityskohteet ja keskitytään niihin. Päästiin Lotta Vuorelan ohjaustekniikkakoulutukseen, joten siellä saadaan hiottua näitä "erikoisohjauksia" sekä omistajan että koiran suoritukseen.

Käämi sai olla sen aikaa tauolla, kun laitoin ohjurit puoleenväliin keppeihin. Tehtiin muutaman kerran pelkästään kepit ja sitten lisäsin ne kahden toiston ajaksi osaksi rataa. Käämi teki hyvin loppuun asti ohjurit apunaan, kun itse jäin jo tuonne putken lähettyville odottamaan. Seiskahypylle olisin tarkemmin ajateltuna voinut tehdä valssin, jotta oma liike ei olisi stopannut niin täydellisesti ja samalla Käämi alkanut himmaamaan. Tarkoitus oli siis tehdä takaaleikkaus, mutta eihän se ihan niin toiminut. Tuon vinottaisen kutoshypyn Käämi lukitsi erinomaisesti, kääntyi kasihypyltä ilman suurempia äänenkorotuksia oikeaan putkenpäähän ja lopetettiin sitten treenit hypylle 11. Ei tehty kumpaakaan rataa kuin muutaman kerran, kun onnistumiset saatiin heti. On se aika hieno, vaikka itse sanonkin. Muutamia juttuja voidaan joutua hiomaan, mutta pääasiassa Käämi suorittaa tasaisen varmasti oikein. Nythän sillä on ikää osallistua epiksiin myös omalla paikkakunnalla, iik! Ei sinne olla vielä niin valmiita menemään ellei kyse olisi hyppiksestä, mutta tasaista vauhtia lähestytään kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti