keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Sytytit rintaani palon sitä sammuta en


Tänään päästiin ryhmäpaikalle, mutta tarjolla olikin vähän erilainen treenikerta! Hallilla oli valmis ratapohja, mutta sen sai suorittaa 30 sekunnissa juuri niin kuin itse tahtoi. Ämpäreistä sai arpoa 3 tehtävää tehtäväksi radalla: helpot ohjauskuviot, haastavammat ohjauskuviot ja härdellit. Härdellien ideana oli rikkoa tavanomaista suoritusta esimerkiksi niin, että ohjaaja pyörähtää ympäri tai vilkuttaa yleisölle.


Käämin kanssa tehtiin neljä kierrosta ja pysyttiin ensimmäisellä kerralla vain yhden lapun suorituksessa, kun kelpie kävi aavistuksen turhan kuumana. Pointsit kuitenkin siitä, että se kykeni tekemään ja teki ihan oikeinkin, vaikka rata muodostui samalla kun tehtiin. Tehtävänä oli takaaleikkaus ja jäin siinä jonkin verran jälkeen tuolla a:n viereisellä putkella, joten Käämi vähän kyseli (ihan uusi juttu). Teki todella hienon puomikontaktin!

Toisella kerralla olin itse selkeämpi. Tein sen takaaleikkauksen tähänkin samassa paikassa ja kerkesin nyt paremmin oikeaan paikkaan. Puomin kontakti jälleen hyvä, alkaa tuntua todella hyvältä! Tämän radan lappua en enää muista, kun en tajunnut niitä kirjoitella ylös. Käämi oli selkeästi rauhallisempi tällä radalla ja helpommin hallittavissa.

Kolmannella kierroksella oli takaakierto ja nappasin härdellilapuksi "hymyile maireasti koiran ollessa putkessa". No, oli aika jumalattoman päheä putki, että olisi hymyilyttänyt muutenkin. Puomi venähti vähän pitkäksi, mutta koutsin mukaan taisi olla vain arviovirhe, kun kuitenkin pysähtyi selkeästi vaikkei osunutkaan kontaktipinnalle. Tässä taisi tulla rimakin alas ja alussa kävi moikkaamassa koutsia, mutta muuten antoi yleisön olla rauhassa. Jee!

Neljännellä ja viimeisellä kierroksella tehtävänä oli peruskäännös. Rimoja laskiessa Käämi teki samaa mitä treeneissä eli käskin maahan odottamaan, kesti häiriössäkin! Puomin kontakti todella makea samoin keinu, niistä kehuja meille. Todella kivaa, että puomin kontaktin vahvistaminen teki näin nopeasti tulosta.

Ei se kaikilla radoilla ihan kaikkia ohjattuja esteitä tehnyt, mutta treenin ideana olikin jatkaa suoritusta, vaikkei ihan toimisikaan. Teki ihan hyvää siirtyä pois mukavuusalueelta, kun yleensä valmiiden numeroiden kanssa on helppo treenata ja pohtia sopiva ohjauskuvio juuri siihen. Sai kehuja tekemisestään jokaisella vuorolla, joten hyvällä mallilla alkaa olla.

Tästä on todella hyvä jäädä säännöllisistä treeneistä pois, vaikka vähän mielessä poltteleekin tuurausvuorojen ostaminen silloin tällöin. Katsotaan, kuinka käy. Näin hyvällä fiiliksellä tekisi mielellään vielä lisääkin, onneksi on perjantai ja lauantai vielä tällä viikolla. Muut harrasteetkin toki tekisi ihan hyvää, mutta jos sitä välillä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti