torstai 22. kesäkuuta 2017

Kandee reippaa landel


Rästissä kahden viikon agilitytreenit, agilityn sm-kilpailut, yksi jälki ja muutama onni potkaisi -tilanne.

Aloitetaan vaikka noilla onni potkaisi -tilanteilla. Käämi valittiin Biofarmin herkkävatsaisten testiryhmään eli saatiin kuukauden tarpeisiin Inupekt Fortea. Käämin herkkävatsaisuus on vähän hellittänyt, kun vaihdettiin ruuan proteiini pois siipikarjasta, mutta jonkin verran se stressaa vatsallaan ja ns. normaalitilaa ei olla vielä saavutettu. Testiryhmään pääseminen on varsin mielenkiintoinen kokemus ja tämä on jo kolmas Käämin testiryhmä!

Toinen onni potkaisi -tilanne sattui, kun voitettiin Racinelin kilpailusta pihvitikkuja iso kasa. Tilasin autohaan kylkiäisiksi muutaman lammastikun eri merkiltä ja Käämi on ihan hulluna kaikkiin pihvitikkuihin. Noista nyt riittää ainakin hetkeksi. Varsinkin, kun ostin SM-kisoista 10 kappaleen Naturis Fresh Meat -laatikon...

A G I L I T Y

Viime viikon agilitytreenit olivat erittäin loistavat. Käämi oli käynyt kehonhuollossa saman viikon alussa ja se oli ihan kuin eri koira. Irti päästyään se rallatti suoraan edessä olleeseen putkeen ja karkasi muutaman kerran samaan putkeen jopa toiselta puolelta treenihallia! Siis ihan loistavaa, kyseessä oli kuitenkin vielä Käämin "kammoputki".

Tehtiin rata osissa aloittaen 1-2-3 ja oli muuten hienot putkeenirtoamiset! Rata oli teoriassa aika helppo, lukuunottamatta a-esteen jälkeistä takaakiertoa. Jostakin syystä onnistuin ohjaamaan Käämin aina ihan miten sattuu, vaikka takaakierto on Käämille aika vahva. Onnistui se lopulta, mutta vaati vähän turhan monta yritystä. Rata olisi jatkunut pituuden jälkeiseltä hypyltä kepeille, mutta pyöräytin aika pienessä tilassa Käämin puomille. Erinomaiset kontaktit läpi treenin, tästä saisi olla kyllä ylpeä. Muurista ei tullut palikat kertaakaan alas ja pituuskin onnistui erinomaisesti, niillä ei ihan hirveän montaa treenikertaa ole alla. Lähdin erittäin hyvin mielin treeneistä kotiin, tällainen flow se meillä pitäisi olla.


Samalla viikolla käytiin iltakisoissa turistina haistelemassa vähän isojen kisojen tunnelmaa. Käämi oli myyntikojujen välissä ihan mukava ja teki aika makeaa rallytokopätkää hulinan keskellä. Kentän puolella se ensimmäisen agilitysuorituksen nähtyään oli sitten puolestaan erittäin korvaton, joten palattiin takaisin väljemmille vesille. Onneksi oli häkki mukana, niin sain Käämin auton ulkopuolelle varjoon odottamaan siksi aikaa, kun kävin syömässä iltapalat vetykojulta. Häkissä ja parkkipaikalla se oli myös erittäin fiksu, joten toivoa vielä on.

J Ä L K I

Jälkeä ei keretty viime viikolla tekemään, sillä valokuvasin SM-kisoja lauantaina ja turisteilin sunnuntaina. Vein Käämin kuitenkin maanantai-iltana päivähoitoon äitilleni, joten silloin käytiin ajamassa jälki. Jälki ehti vanhentua 30 minuuttia, mutta vaikeusastetta lisäsi kova tuuli, joka painoi jälkeä jonkun verran sivuun. Alussa oli naturiskasa, mutta siihen oli ehtinyt hyökätä muurahaiset kimppuun, joten tallasin itse päälle ja luotin siihen, että Käämi tietää jälkikäskyn. Kolme suljettua purkkia, jäljellä mittaa noin 80 metriä.

Käämi lähti jäljelle erittäin rauhallisesti. Vauhti oli mielestäni oikein hyvä ja ei itse kauheasti tarvinnut jarrutella. Ensimmäisen purkin jälkeen malttoi laittaa nenän entistä paremmin maahan ja meni erittäin hyvin jälkeä pitkin - joskin ehkä hieman sieltä, mistä aita oli matalin. Toinen purkki löytyi erinomaisesti myös. Kakkos- ja kolmospurkin välillä ohitse meni traktori, mikä sotki Käämin keskittymistä, mutta kolmas purkkikin löytyi pienen haahuilun ja kyselyn jälkeen. Ihan älyttömän hyvä! Korjaa virheitään, jaksaa jatkaa yrittämistä ja purkkien jälkeen ei vaadi paljoakaan, että jatkaisi töitä. Ollaan lisäksi saatu vähän puoli-ilmaiseksi maahanmenoilmaisu purkeille, ensimmäiselle purkille hieman vihjaisin, mutta kakkos- ja kolmospurkki ilmaistiin ilman minkäänlaista vinkkiä! Ihan supertyyppi!

A G I L I T Y

Maanantaina tehtiin illalle myös nopeat kujakeppitreenit. Videot odottavat edelleen kamerassa editoijaansa, joten ei niistä sen enempää. Ajatus on ihan hyvä ja kepitkin alkavat pikkuhiljaa kapenemaan.

Tämän viikon agilitytreenit olivat sitten viimeiset ennen kouluttajan kolmen viikon kesätaukoa. Käämi ei ollut ihan niin rento kuin viime viikolla, mutta kuitenkin erittäin mukava. Radalla meille haasteita tarjosi putkesta putkeen menevä rata, mutta voi vitsi! Sinne se pieni kelpie irtosi erittäin hyvin, ehkä välillä aavistuksen kysellen. Kunhan ohjaaja malttaa katsoa koiraansa, niin hyvin uppoaa!


Pätkittiin rataa pienempiin pätkiin eli kepit sekä a-este jäivät pois meidän radalta. Tehtiin pari lähtöä ja Käämi tuli lähtöön ihan hyvin, mutta varasti hieman. Painitaan tämän ongelman kanssa sitten joskus, siirryttiin alkupätkästä pois ennen kuin kerkesi tulla ongelmia asian kanssa. Nelosputkeen Käämi haki vauhtia puomin kontaktilta keppien sijaan ja irtosi kyllä loistavasti. Vitosputken ohi tuli ainoastaan kerran, kun olin itse älyttömän myöhässä. Sitten kun ehdin putkensuun toiselle puolelle, niin Käämikin osui putkeen.

Keinu oli aavistuksen jännittävä. Kyseessä on Smartin keinu ja se on Käämin kokemukseen liian kevyt, joten yhtään kelpien epäröidessä kyseinen keinu alkaa heilua. Saatiin kuitenkin tällekin ihan hyvä onnistuminen. Pitäisi päästä tekemään ihan erikseen, Käämillä oli kuitenkin ennen talvitaukoa aika hyvä keinu. Tietysti ollaan treenattu aika jykevällä keinulla, mutta sama fiilis tähänkin, niin hyvin toimii. Puomin kontakti oli loistava ja irtosi taas hyvin putkeen. Putki syötti kymppihypystä hieman ohi, joten ekalla yrittämällä Käämi tulikin siitä ohi ennen kuin hoksasin työntää sitä hypylle enemmän.

Viisitoista ja kuusitoista hypyillä ohjaaja oli itse ihan kujalla, joten 19 putkeen Käämi haki vauhdin keinun kontaktilta. Ihan uskomattoman hyvä ja vastoin odotuksia osui joka ikisellä kerralla putkeen! Toiseksi viimeisen hypyn takaakierto oli todella hieno!

Kouluttajakin sanoi, että ehdottomasti meidän parhaimmat radat nyt kevään aikana. En ole tippaakaan eri mieltä. Luulen, että tuo kehonhuolto auttoi jonkun verran asiaan, joten budjetoidaan Käämin viikkorahoihin vähän useammin. Hyvillä mielin treenitauolle, meinataan nyt tehdä sitten itse niitä keppitreenejä, kerta omat kepit löytyvät. Ja niiden lisäksi puksutellaan sitten paljon jälkiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti