sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Kaiken sulle annoin, koitin pitää mitä vannoin


Vuosi sitten kirjoitettujen tavoitteiden esiin kaivaminen tuntuu haikealta, varsinkin kun muutama kuukausi sitten treenattiin vielä normaalisti ilman huolta huomisesta. Onneksi saatiin Käämin kanssa kuitenkin monta kuukautta elää täysillä ja ehdittiin osaa tavoitteista täyttääkin. Osa tavoitteista jäi saavuttamatta osittain tiedostetusti ja osittain tiedostamatta.

Uudet tavoitteet listataan sitten, kun sen aika on. Nyt keskitytään toipumaan kuntoon.

A G I L I T Y

Agilityssä tavoiteltiin estevalmiutta ja sitä kautta ykkösluokan korkkausta ja siirtymistä loppuvuodesta kakkosluokkalaiseksi. Käämillä on edelleen kesken juoksukontaktiprojekti A-esteelle sekä kepit, joten virallisia kilpailuita ei startattu. Putkiralleissa käytiin muutamaan kertaan ja erittäin hyvää kokemusta, mutta ei sijoituksia.

Maaliskuussa aloitettiin ryhmäpaikalla uudella treenihallilla ja ollaan vuoden aikana tultu ihan älyttömästi eteenpäin. Ollaan päästy haastamaan itsemme ja se treeniflowkin alkoi löytyä kevään edetessä. Treeneistä on jäänyt pääosin hyvät fiilikset, vaikka toki välillä teki mieli lähteä itku kurkussa kotiin.

Käämi mitattiin mittaustilaisuudessa pikkumaksiksi, joten pieni plussa tavoitelistaan, vaikkei ollutkaan kirjattu ylös. Kisakirja odottelee, mutta agilityn jatkamisen suhteen ei vielä tehdä päätöksiä.

Tavoitteet: 4+/7

R A L L Y T O K O 

Rallytokon kanssa kävi vähän niin, että ei oikeastaan edes yritetty saavuttaa tavoitteita. Tehtiin kuitenkin treenejä sekä käytiin ratatreeneissä, jolloin saatiin myös häiriötreenejä. Jälkiharrastukseen kiinnipäästyä aloin pikkuhiljaa suuntaamaan kompassia kohti tottissuoritusta. Oltiin kuitenkin laiskoja senkin suhteen.

Tavoitteet: 1,5/4

P K - L A J I T

Jälkitreenitavoite ylitettiin niin kirkkaasti, että korvaa hieman rallytokon tavoitteiden saavuttamisen puutetta. Itse kouluttauduin tallaamaan jälkiä, jonka jälkeen tehtiinkin lähes joka viikko vähintään yksi jälki sekä käytiin jälkileirillä. Ihan uskomattoman kiva laji ja varmasti jatketaan tulevaisuudessakin. Vuoden viimeisellä jäljellä tehtiin lyhyt keppijälki, joka oli varsin loistava.

Esineruutuja ei tehty ihan niin paljon kuin olisin toivonut, mutta tarpeeksi kuitenkin, että voin sanoa onnistuneen tässä.

Tavoitteet: 2/2

M U U T

Muihin tavoitteisiin oli listattu toive SERTien nappaamisesta. Erikoisnäyttelyssä käytiin ollen luokan toinen erittäin hyvällä ja sitten oltiinkin monta kuukautta ilman näyttelyitä. Elokuussa käytiin kolmen näyttelyn putki ja saatiin yksi SERT pokattua.

Retkeilyä harrastettiin vähän pienemmällä kaavalla. Käytiin useita pieniä kohteita lähimaastossa, mutta myös uusissa maastoissa muun muassa Kuhmossa.

Tavoitteissa oli vielä lisäksi, että kestetään terveinä ja harrastuskuntoisina. Pieniä haavereita mahtui vuoden varrelle, mutta toki isoin juttu oli nyt marraskuun korvilla ilmi tullut vasemman takajalan patellaluksaatio. Patellaluksaation korjausleikkaus suoritettiin lähes välittömästi uutisen selvittyä ja tavoitteena on, että Käämin jalasta tulisi vielä käyttökelpoinen. Itsellä on tavoitteena, että voitaisiin jatkaa jälkiharrastamista sekä retkeilyä, agilityä ja muita lajeja pohditaan sitten kuntoutumisen jälkeen.

Tavoitteet: 2/2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti