keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Ei oppi ojaan kaada niin väitetään


Olen kevään aikana ilmoittanut itseni useammalle luennolle, joista on jäänyt käteen muun muassa seuraavat ajatukset.
Imitation is learning socially about the actions
Do as I do -luento käsitteli sosiaalista oppimista ja mallioppimisen merkitystä. Mallioppiminen alkaa ärsykkeen kohdentamisesta ja paikallistamisesta, josta syntyy tavoite eli suoritettava tehtävä. Suoritettava tehtävä toteutetaan matkimalla.

Käämin kanssa yritin muutamia helppoja tehtäviä, mutta toki osa näistä tehtävistä oli jo ennestään tuttuja. Päädyin sitten opettamaan mallioppimisella vetolaatikoiden sulkemisen. Totesin, että tämä ei ole ehkä laajemmassa mittakaavassa kuitenkaan meidän juttu.
Kehitys loppuu tyytyväisyyteen
Seuraava lainaus on hajutyöskentelyseminaarista. Erittäin mielenkiintoinen iltapäivä ensin luennolla muun muassa hajujen kulkeutumisesta ja homekoiran treenaamisesta, jonka jälkeen seurattiin noseworketsintöjä.

Tämän treenin jälkeen Käämin nosetreenejä vaikeutettiin aikas paljon! Vähän turhan helpolla on päässyt ja tästä huomasi hyvin sen, että kyselee minulta aika paljon apuja. Hyvä koulutus tähän saumaan, niin heräsin tähän asiaan tarpeeksi ajoissa. Ollaan nyt treenattu Käämin kanssa niin, että hajut ovat saaneet vanheta ja kaasuuntua laajemmalle alueelle, joista ilmanvaihto on mahdollisesti imenyt hajua ylöspäin (esim. vessa). Edistystä!
Tehkää vähemmän, miettikää enemmän 
Jälki kouluttaa koiraa
Jäljen perusharjoitteita -luento pidettiin tänään ja tässä koulutuksessa painotettiin erittäin paljon suunnittelemisen merkitystä. Monta erinomaista pointtia nousikin esiin, joten nyt kynä sauhuten suunnittelemaan tulevia treenejä. Tämä luento oli osa kahden luennon sarjaa, joten innolla odotan sarjan toista osaa.

Pohdin syksyllä, että tehdään keppi-ilmaisutreenejä sisällä. Eipä olla tehty laisinkaan, vaikka aivan hyvin voisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti