maanantai 8. kesäkuuta 2020

Hehkuessa onnentähden omaan lauluusi luota


Me osallistuttiin pitkästä aikaa noseworkin harjoituskokeeseen. Pitkä tauko kyseisessä lajissa ja ei muistuteltu hajutyöskentelyä edes mieleen. Viisivuotias kelpie on kuitenkin mitä mainion harrastuskaveri ja tälle väitteelle saatiin tukea.

Kisaolosuhteet olivat varsin haastavat, sillä tuulenpuuskat olivat aika voimakkaita ja lämpötilakin huiteli varjossa 21 asteen tienoilla. Numeroksi saatiin lucky number 3, joten kerrankin päästiin alueille alkupäässä. Käämi oli pitkästä odottelusta huolimatta todella kivasti kuulolla ja käyttäytyi hyvin rauhallisesti. Jipii!

U L K O E T S I N T Ä

Aloitimme ulkoetsinnästä. Alue oli hyvin selkeä asfalttialue, joka rajautui toiselta puolelta pyörätelineeseen ja toiselta puolelta ruohikkoalueeseen, päädyssä sisäänkäynti rakennukseen. Alueella oli lapio ja seinää vasten olevat kottikärryt, muuten ei irtonaisia esineitä alueella ollut. Matkaa lähdöstä esineisiin ja seinään oli jonkin verran, mutta niin se vain pinkaisi suoraan hajulle. Pienen pyörähdyksen teki, jonka jälkeen tarkensi kottikärryn renkaaseen. Löytö!

25 p, 0:42:3 / 2:00:00

Hieno etsintä :) Meni suoraan hajulle mutta ei heti ilmaissut
A J O N E U V O E T S I N T Ä

Ajoneuvoissa oli kaksi autoa. Tällekin etsinnälle lähti hyvin ja meni suoraan sille autolle, jossa haju oli. Kiersi kuitenkin sen etukulman, johon haju oli laitettu. Kierrettiin autot ja koirasta kyllä näki, ettei se nyt tässä ainakaan ole. Pari pientä kenguruloikkaa, mutta ei autokosketusta. Palattiin takaisin etukulmaan ja ilmaisi rekisterikilven luokse eli vähän sivuun. Löytö kuitenkin hyväksyttiin, sillä oli tarpeeksi lähellä. Tuuli siirsi tätä hajua varmasti tehokkaasti siihen kohtaan, mistä Käämi sen ilmaisi. Saatiin treenivinkiksi juuri tuon kulman tarkennusta.

25 p, 1:22:3 / 2:00:00

Iloista, hyvää etsintää :)

S I S Ä E T S I N T Ä

Tässä välissä ehti olla pieni tauko. Sisätilaan Käämi meni tällä kertaa hyvin käämimäiseen tyyliin ja oli kiinnostunut tuomarista sekä ajanottajasta. Todennäköisesti reagoi jo odotteluun sekä lämpöön, mutta rauhoittui todella kauniisti etsimään. Super! Onneksi en hätäillyt, vaan odotin, sillä alueen keskellä oli saunajakkara, johon jäi hieman pitemmäksi aikaa. Haju löytyi läheltä ja oli niin varma ilmaisu tarkennettuaan, että ei jäänyt epäilyksiä.

25 p, 0:45:59 / 2:00:00

Rauhoittui hyvin etsimään, sitkeästi etsi tien hajupilvestä hajulle. Hieno, tarkka ilmaisu!

L A A T I K K O E T S I N T Ä

Laatikkoetsinnässä Käämi pyörikin sitten kaikista eniten, vaikka ajallisesti ei siltä näytäkään. Haahuili, mutta nuuski kyllä laatikoita. Kehoitin uudestaan, kun rupesi olemaan kiinnostunut enemmän seinistä. Lopulta meni yhden laatikon päälle seisomaan ja vaikka olin hieman epävarma, niin totesin löydöksi ja niinhän se oli!

25 p, 0:54:40 / 1:30:00

Rauhallinen ohjaus, hyvä reaktio hajulla, hyvä ilmaisu. Hyvää tiimityötä :)

Näin ollen täydet 100 pistettä eikä yhtään virhepistettä! Mahtavan hieno kelpie!

Muita 100 pisteen tuloksia ei tullut, joten oltiin ensimmäisiä. Tämän lisäksi meidät palkittiin vielä laatikkoetsinnän nopeimpana, sillä sen löysi ainoastaan kaksi koirakkoa kahdeksasta. Oli ihan meidän päivä ja en voisi olla tyytyväisempi. On kuitenkin hieman taisteltu tietä tällaiseen mielentilaan ja tällaiset onnistumiset luo uskoa siihen, että ollaan me jossakin onnistuttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti