tiistai 30. kesäkuuta 2020

Menny liikaa aikaa taajamassa


Kesäloman alkajaisiksi hurautettiin Patvinsuolle 15 kilometrin päiväretkelle. Sää suosi, ajoittaiset tuulet pitivät paarmoja ja muita öttiäisiä kätevästi poissa ja elohopea pysytteli alle 23 asteen. Suomunjärvi tarjosi sopivaa viilennystaukoa kelpielle.

Lähdettiin Suomunkierrolle Suomun pysäköintialueelta 11 aikaan. Oltiin aika hyvään aikaan liikeellä, sillä muita retkeilijöitä ei järin nähty reitin alkupuolella kohtuullisen ruuhkaisesta parkkipaikasta huolimatta. Oltiin itseasiassa taukopaikalla Pokkaniemessä täysin oman retkikunnan kesken. Käämi oli todella kauniisti tauon ajan, mikä yllätti positiivisesti.

Tauon lopulla porukkaa alkoi saavuttaa takaa, joten jatkettiin pikaisesti matkaa. Muutamia vastaantulijoita ja ihan viimeisillä kilometreillä ohitettiin samaan suuntaan menijät, jotka olivat olleet ennen taukoa meidän edellä. Muuten saatiin kyllä retkeillä käytännössä keskenämme metsän hiljaisuudessa. Mielessä oli, että olisimme pysähtyneet vielä Kurkilahteen makkaranpaistoon, sillä metsäpalovaroitus ei sallinut avotulen tekoa muualla, mutta siellä oli sen verran porukkaa, että jatkettiin samalla vauhdilla autolle.

Mulla oli ensimmäistä kertaa Ruffwearin vetovyö matkassa mukana ja oli kyllä varsin hyvä! Ehdottomasti lähtee meidän pidemmälle kesälomareissulle mukaan. Flexi ei hihnana ole maailman paras, tai vähintään pitäisi ostaa siihen jousto-osa, mutta kätevähän se on kelautuessaan lyhyemmäksi. Pitää käydä vielä ennen The Reissua koeajamassa Nonstopin vetoliinalla. Onneksi Käämi osaa hyvin suuntakäskyt sekä pysähtymiskäskyn, joten flexilläkin kyllä pärjää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti