maanantai 30. kesäkuuta 2014

Keppipohdintaa

A-esteen kontaktiopetusmetodia olenkin jo sivunnut, joten nyt vuoroon pääsevät sitten kepit! Myös keppien kohdalla on tullut hirveästi uusia metodeja ja itseasiassa en edes muista, miten edellisille agilitykoirille on kepit opetettu.

Tavoitteena olisi itsenäiset kepit, joiden aikana ohjaaja voisi seisoa vaikka päällään ja laulaa Macarenaa. Suorituksen tulisi olla nopea, mutta kuitenkin tarkka, sekä erilaisten keppikulmien onnistuttava myöskin itsenäisesti. Keppien opetusta lykkään niin paljon kuin mahdollista. Tällä hetkellä ajattelen, että opettaisin lähinnä sisäänmenoa ennen keppien määrän lisäämistä, mutta ei hakata kiveen mitään.

Tällä hetkellä seuralla on käytettävissä keppien opetukseen ainoastaan verkot tai ohjurit, joista jälkimmäiset kuulostavat tällä hetkellä parhaimmalta. Helposti ja nopeasti kiinnitettävissä ilman hirveää verkkojen sekamelskaa, kelpaa! 2x2 -metodia olen silloin tällöin koiralehdistä lueskellut, mutta jostakin syystä se ei aivan avaudu minulle. Tosin, tämä metodi olisi helppo siirtää agilityhallilta muualle. Kyllähän se innostus tähän metodiin nousee Kääsnojen kolttoset -blogin kätevien kuvien avulla.

Vinokepit ja kujakepit on toinen pari, joista jälleen jälkimmäinen olisi omaan makuuni. Kujakeppien hinta on Agimetilla 203€ eikä valitettavasti minulla taida ensi vuonna paikkaa tällaisille kepeille olla. Muuten kyllä käyttäisin tätä metodia, ja koirankin voisi ajatella hoksaavan keppien idean hieman paremmin.

Takaperinketjuttaminen on minulle se kaikista ufoin näistä kaikista mahdollisista menetelmistä. Pidän ideasta, että koira itse tarjoaa oikeaa toimintoa, sillä tulen tätä käyttämään koulutuksessani varsin paljon. En osaa tästä metodista itseasiassa edes kirjoitella sen kummempia.

Eli keppien opetusta nyt hieman rajoittaa seuran tarjoamat mahdollisuudet, joten mikäli ei uusia esteitä tässä lähiaikoina saada, vaakakuppi painuu ohjureihin. Kujakepit kyllä voisi ostaa 25km päähän vanhemmilleni, mutta pidetään tämä vielä mietintämyssyssä. Jos niihin olisi mahdollisuus, niin se olisi kyllä ehdoton ykkösvalinta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti