perjantai 5. helmikuuta 2016

Alpuna Transportbox

Ai vitsi, meidän kelpaa nyt reissata!


Oon ikuisuuden googletellut sopivia autohäkkejä. Tämä googlettelu alkoi jo ennen koko koiran tuloa ja no, Suomen tarjonta on lähinnä standardikokoiset alumiinihäkit tai Variocage. Tietysti saa tilattua suomalaisilta metallisepiltä omaan autoonsa sopivan ratkaisun, mutta niidenkin hinta kipuaa ihan kiitettäviin summiin.

No, eipä se googlettelu pitkään tuottanutkaan tulosta ja aina eksyin Variocageihin. Käytettyihin sellaisiin, joilla niilläkin oli hintaa edelleen aika roimasti. En halunnut tilailla mitään kovin hätäisesti, joten vaihtelin hakusanoja edelleen ja yhtenä päivänä se sitten tärppäsi. Saksalainen Alpuna alumiinihäkki juuri omaan autoon sopivana!


Häkki tuli todella nopeasti Ebayn kautta tilattuna, taisi mennä viikko? Hintaa häkillä on alle 300€ toimituskuluitta ja ainakin ensimmäisen ajoreissun jälkeen häkistä ei lähde minkäänlaista meteliä. Sattuu juuri sopivasti auton konttiin ja jättää mullekin vähän tilaa! Aikaisemmin kaikki tavarat on kulkeneet takapenkillä, joten tää on kyllä tervetullut parannus. Häkissä on varauloskäynti ja salpa, mitä koira ei saa itse auki. Lukkoa siinä sen sijaan ei ole, mutta siihen saa ihan tavallisen munalukon helposti.

Käämin häkki on 96 x 57 x 65 cm eli samankokoinen pohjaltaan ja leveydeltään, mitä meidän metallihäkki. Verrattuna esimerkiksi toisena vaihtoehtona olleeseen Dogmanin alumiinihäkkiin, tämä on 3,5cm syvempi pohjaltaan eli käyttää koko kontin hyväksi.

Palailen huomenna tämän päivän treenikuulumisten kera, halusin eka hypettää tämän häkin! :)

8 kommenttia:

 1. Nyt on turvallisempi reissata! :) Itseäni ärsyttää, kun autoni kontti on sen verran pieni, ettei sinne sovi mikään sellainen häkki, jonka mitat passaisi omille koirilleni, joten veräjällä ja kalterilla mennään. Vaikka toki niidenkin kanssa turvallisempi olo kuin ilman mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Mullakin olisi ollut edellisessä autossa sama tilanne, mutta siihen ei itseasiassa olisi saanut edes veräjää. Niinhän siinä sitten kävi, että vaihdoin koko auton ennen pennun tuloa :D Kalteri olisi varmasti ollut hyvä vaihtoehto meillekin, mutta tuossa häkissä on kuitenkin se hyvä, että saan sen tarvittaessa siirrettyä autosta toiseen.

   Poista
 2. Moikka! Satuinpa tänne sinun blogiin sattumalta, kun tässä itsekin näitä autohäkki-googletuksia tein. :D Kirjoittelit tuossa, että lukkoa häkissä ei ole. Lukitussalpaa ei kuvista oikein kunnolla näe, mutta saisiko tuohon siis munalukon nimenomaan tuohon salpaan, vai vaatisiko jotain erityisvirittelyjä, jos boxin lukkoon haluaisi? Kiitos jos vastailet. :)

  Terkuin Reetta sekä rotutoverit Rukka ja Sykke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,
   Tuossa salvassa pitäisi olla munalukon mentävä reikä, mutta hirmu paksua lukkoa siihen ei taida saada. Harmillisesti ei nyt ole suoraan kuvaa tuosta salvasta, mutta arvioisin sen siihen mahtuvan. Voin toki vielä käydä nappaamassa jossakin vaiheessa kuvan ja mallata omaa lukkoa, lisäilen sen kommentin tähän luultavasti viikonloppuna perään :)

   Laitoin juuri tuon tuoreimman kirjoituksen jälkeen anonyymikommentit piiloon, mutta toivottavasti kommentit tavoittaa.

   Poista
  2. Moi! Kiitos paljon vastauksesta, ei tarvitse minun takia enää lisää kuvia ottaa. Riittää tämä tieto, että pienen lukon saisi salpaan kiinni. Jäänpä siis pohtimaan vaihtoehtoja! :)

   Poista
 3. Hei. Mistä tarkalleen ottaen tilasit alpuna häkin? Yritin etsiskellä ebaystä, mutta en löytänyt.
  Alpunan sivuilta www.alpuna.de ei voi tilata tuotteita Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, myyjä on muistaakseni ollut Artbeam. Tarkastin kuitenkin hänen sivunsa ja tällä hetkellä myyjällä ei taida olla häkkejä valikoimissaan, mutta eihän se estä asiaa kysymästä.

   Hinta todennäköisesti on automaatiohinta poistuneelle tuotteelle, mutta tästä löytyy myyjän saitti, joka toimittanut Suomeen: https://www.ebay.ch/itm/N2-Alpuna-Hunde-Transportbox-Aluminium-Hundebox-Bodenmimatte-/200426379601 Saksalaista kauppaa en onnistunut löytämään enää itsekään.

   Poista
 4. Komea kuljetushäkki sekä komea koira! Meidänkin pitäisi autoon hommata kuljetushäkki. Koira on keskikokoinen, eli saisi olla myös tilava. Täytyy hieman myös vaihtoehtoja katsella. http://www.jvartiainen.fi/tuoteryhma/1010439

  VastaaPoista