lauantai 19. maaliskuuta 2016

Eikä täst ikinä tuu puuttuu sit kipinää

Käytiin Lotta Vuorelan koutsattavana Riihimäellä ja pakko sanoa, että tykkäsin ihan hurjasti!


Video tuttuun tapaan 1080hd, kiitos Siljalle kuvaamisesta!
Videossa muutamia koottuja huomautuksia aina vasemmassa alakulmassa. Näkyy hyvin, miten en uskalla enkä osaa persjättöjä, mutta loppua kohti paranee huimasti. Varpaiden linjaa viilattiin ekalle hypylle pariin kertaan. Ihan täydellistä rataa ei videolla kokonaisuudessa nähdä, mutta todella pieni moka vikassa pätkässä. Erittäin hyvä kokonaisuus, alla tekstillä selostettuna vielä koko päivä.

Käämin kanssa tehtiin ratapätkää ja kelpie oli mukana heti alusta lähtien. Radalla oli pitkä suora, jonka jälkeen käännyttiin takaisinpäin hypylle ja siihen piti keretä tekemään persjättö. Mulle yksi vaikeimmista asioista, kun ei niitä nyt ihan hirveästi ole tullut tehtyä, ja sitä myötä vähän myös Käämille. Tehtiin tätä alkuun vähän vähemmällä vauhdilla, mutta tehtiin alku kokonaisuudessaan vauhdin kanssa myös. Käämi ei muuten ikinä ollut ennen tehnyt muuria, hupsis. Pari toistoa tarvittiin pelkästään sille.

Kyllähän se sitten toimi! Pariin kertaan jouduin itselle muistuttamaan mieleen Lotan sanat katseesta ja niin vaan se kelpie viimeisillä toistoilla taipui sinne hurjan näppärästi! Tarkkuutta ja rohkeutta itselle vaan, kyllä se koira sieltä tulee. Oli muutenkin todella kiva, että Lotta kävi radan ja sen ohjaukset läpi ennen kuin alettiin treenaamaan ja sai kyllä pohtimaan niitä varpaiden, katseen ja hartian linjoja.

Jäi kyllä niin hyvä fiilis koulutuksesta, että tahdotaan kyllä uudelleen Lotan valvovan silmän alle. Käämi sai kehuja ja oli kyllä kiva kuulla, että ihan surkealta se meidän meno ei näytä. Niin kivaa! En yhtään tiennyt, miten Käämi reagoi kokonaan uuteen halliin, mutta ei ongelmaa. Käämi kävi moikkaamassa Lottaa, mutta tavallista hillitymmin. Jes! Hieno jätkä se on. Oli niin hyvin kuulolla, että 10 kuukautta vanhaksi pennuksi todella hienosti.

Lotalla oli lisäksi vinkkiä tuohon Käämin treenipaikkakäyttäytymiseen ja otetaankin tästä vinkistä koppi. Opetellaan rauhoittumaan matolle ja meidän kasvattajalta kyselin, päästäänkö hänen pitämiin treeneihin kokeilemaan sitten, kun ollaan häiriöön valmiita. Ollaan tervetulleita, taidetaan kyllä aloittaa rallytokotreenivisiitillä.

Käytiin torstaina nopeasti muistuttelemassa agijuttuja mieleen ja tehtiin ihan lyhyitä hyppy-hyppy-hyppy tai putki-hyppy-hyppy -juttuja. Ei mitään moitittavaa, osaa kyllä jos olen itse tarkkana. Osaa hakea esteitä todella hyvin, esimerkiksi kaksi suoraa putkea oli vierekkäin ja putkeen lähetyksen jälkeen jäin itse samoille sijoille ja niin se vaan sieltä se toinenkin putki löytyi ilman ongelmia. Hui!

Lähtövalmiina aamuauringossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti