tiistai 26. huhtikuuta 2016

Ei juutu paikallee, mä kuulun maailmalle

Näyttelymatka 22.4.-24.4. - Osa 2


Lauantai-aamuna suunnattiin aamulenkille läheiseen puistoon, jonka jälkeen pitikin suunnata jo näyttelypaikalle. Meidän kehä oli puolen päivän jälkeen ja käytiin ensimmäiseksi ilman koiria katsomassa näyttelyhallia, joka oli todella pieni. Käytiin hakemassa koirat autosta ja suunnattiin katsomoon istumaan, jossa sai koirille hyvin omaa tilaa. Ihmeteltiin siinä, että olisiko koirien papereita pitänyt näyttää jossakin, mutta ainakaan näyttelynumeroissa ei ollut mitään merkintöjä ja hieman ylempänä istuneet suomalaiset heeleriomistajat totesivat, etteivät hekään olleet näyttäneet, niin ei sitten lähdetty ihmettelemään uudestaan.

Omaa vuoroa odoteltiin ehkä kymmenisen minuuttia ja Käämi meni iloisin mielin kehään. Tuomarina oli serbialainen Vojislav Al (Daghistani). Käämiä on kerran arvostellut miestuomari, mutta ei mitään ongelmaa. Hampaiden näyttäminen olisi pitänyt suorittaa itse, mutta tuomari onneksi päätti katsoa hammaskaluston koiralta itse, joten selvittiin ilman kummempia sähellyksiä. Hirveän kauaa ei kyllä arvosteltavina seisottu, mutta Käämille ojennettiin juniorisert! Päästiin vielä kisaamaan Donin kanssa rodun parhaasta, joka meni vanhemmalle ja viisaammalle, onnea vielä!

Olin koiran käyttäytymiseen niin tyytyväinen. Se olisi voinut liikkua paremmin, liikkeistä mainittiin arvostelussakin, mutta se ei riehaantunut tuomarista ylitsepääsemättömän paljon ja seisoi paikallaan napittaen minua eikä kaikkea muuta näyttelypaikalta löytyvää. Superjätkä!
Full and complete bite. Typical type for breed. Correct height. Enough dup chest. Topline in movement must be better. Should be better balanced in the movement. Nice happy temperament.
ERI1 SA PU2 JUN-SERT ROP-JUN

 
Hengailtiin näyttelypaikalla sitten vielä tovi, kun ajateltiin ensin jäädä ryhmään sekä junior best in show -kehään, mutta todettiin niiden alkavan sen verran myöhään. Vesisade kerkesi onneksi pikkaisen laantua tämän ihmettelyn aikana, joten suunnattiin valokuvaamaan Narvan linnan pihalle. Koirakieltomerkit huomattiin vasta poistuessa, sillä ne olivat avoimessa ovessa hieman näkymättömissä. No, meitä ei kukaan tullut häätämään sieltä pois ja kaksikko ei suurta tuhoa saanut aikaiseksi.

Palkintokuvien jälkeen omistajat suuntasivat pienelle shoppailukierrokselle ja taitaa olla niin, että pankkitiliä ei ennen kuun loppua edes vilkaista. Käytiin syömässä eräässä pastapaikassa ja edellisenä päivänä mäkkärin autokaistan myyjä edes yritti palvella englanniksi. Saatiin kuitenkin ruuat naaman eteen, syötiin ja suunnattiin kaupan kautta takaisin tien päälle. Käytettiin koirat metsässä juoksemassa kotimatkalla.

Illalla käytiin vielä nopealla lenkillä ja koirat saivat hieman käydä rannan puolella. Harmitti, ettei tullut mieleen ottaa kameraa mukaan, sillä vaikka aurinko oli jo laskenut, niin kaksikosta olisi saanut hauskoja rantakuvia pikkaisen punertavaa taivasta vasten. Illalla tosin sateli vettä, joten siksi kameraa ei tullut otettua mukaan, Pakattiin kamppeet aamun poistumista ajatellen ja suunnattiin nukkumaan. Sunnuntaina aloitettiin nimittäin koko tsembalot...

Sertinälkä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti