keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Vaihdetaan maisemaa ja seilataan satamasta ulapan kautta satamaan

Näyttelymatka 22.4.-24.4. - Osa 3


Sunnuntai-aamuna oli taas aikainen herätys, sillä näyttelyssä alkoi kehät jo yhdeksältä. Käämi pääsi avaamaan kehän numero viisi ja oli kyllä vähän turhan villillä tuulella. Tämän päiväinen vanhempi herrasmies halusi, että näytän hammaskaluston itse, ja eihän siitä meinannut sitten tulla mitään Käämin ollessa paljon väsyneempi kuin lauantaina. Ilmeisesti tuomari sieltä jotakin kuitenkin näki.

Käämi liikkui sunnuntaina paljon paremmin ja netissä oli kirjoiteltu Nebojsa Savicicin olevan jonkin verran liiketuomari. Omasta sähläämisestä johtuen saatiin tältä päivältä erinomainen. Harmittaa jonkun verran, mutta syyttää voin täysin omaa handlaamistani. Käämi seisoi aavistuksen heikommin kuin lauantaina, mutta luulen kahden reissupäivän painaneen jo sen verran, että annettakoon anteeksi.

Normal size. Correct teeth. Long neck. Good downline. Correct angulation. Balanced movement. Presentation must be better.
ERI1

Nyt täytyy harkita, että lähdenkö yrittämään ennen marraskuuta kahta juniorisertiä. Yhden olisin vielä voinut metsästää, mutta kaksi on jo hankalampi. Olen kuitenkin tyytyväinen yhdestä sertistä ja sunnuntain erinomaisesta. Käämi esiintyi niin hyvin ja oli näyttelypaikalla molempina päivinä todella fiksu. Purkaa omaa jännitystään luultavasti sillä säheltämisellä ja väsyneenä sählää vielä enemmän. Veeran vinkkien avulla aletaan nyt tekemään tälle asialle jotain, onneksi koira on vasta noin vuotias.


Näyttelypaikalta lähdettiin sitten pikkuhiljaa valumaan kohti Tallinnaa ja iltalaivaa. Päätettiin tehdä Rakveressa pieni pysähdys ja käytiin syömässä siellä. Rakveren asiakaspalvelusta muuten todella paljon kiitosta, meitä palveltiin iloisesti ja koko henkilökunta tervehti. Voisi harkita seuraavaa näyttelymatkaa tänne. Syömisen aikana oli harmittavasti alkanut satamaan vettä, joten käytiin tsekkaamassa Rakveren linna autosta käsin. Pysähdyttiin nelikaistaisella käyttämään koirat metsässä ja pakattiin märät koirat autoon.

Tallinnassa oltiin hyvissä ajoin, joten kerettiin sielläkin hieman pyörimään. Check in tehtiin jo kuudelta, mutta mikäpä siinä autojonossa ollessa. Tallinnassa satoi räntää, että oli kyllä ihan hyvä päätös ajella aikaisin odottamaan laivan lähtöä, olisi voinut olla hivenen jännittävä kotimatka!

Laivaan meidät lastattiin hyvissä ajoin ja päästiin kotimatkalle itseasiassa jopa etuajassa! Merenkäynti ei todellakaan ollut enää tyyni ja mukava, vaan laiva keinui jonkin verran aallokossa. Autokansien ovien aukeamista odotellessa erään auton varashälyttimet laukesivat ainakin kahdesti. Autolla vastassa oli kaksi ihan unessa ollutta kelpietä. joten omistajaa taisi häiritä enemmän monta minuuttia tööttäilevä auto.

Helsingin päässä ajokeli oli ihan hirveä ja vettä satoi ihan kaatamalla. Ei hirveästi huvittanut ajaa 120 kilometrin tuntivauhtia kotiin. Loviisan kohdilla vesisadekin jo laantui sellaisiin mittoihin, että uskalsi ajaa nopeusrajoitusten mukaan kotiin asti. Olin laskeskellut, että päästäisiin saman vuorokauden puolella kotiin, mutta kävin nukkumaan puoli kaksi.

Käämi on ollut hieman väsynyt tämän reissun jälkeen. Varmasti pientä kelpietä henkisesti kasvattava kokemus. Onneksi meidän näyttelyreissu sujui näin helposti ilman mitään ongelmia, joten harkitaan uutta ulkomaan matkaa vähän myöhemmin.

Iso kiitos meidän reissuseuralle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti