keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Se vaatii rakkautta, hulluutta, draivia


Treenipohdintaa!

Jatketaan varovaista etenemistä vuoden iästä huolimatta. Terveystarkastusten ajankohdan suhteen ollaan piakkoin paljon viisaampia, mutta niistäkin huolimatta ei pidetä mitään kiirettä esimerkiksi a-esteen tai keppien suhteen. Terveystarkastukset jännittävät ihan älyttömästi.

Käämin kanssa ollaan pääasiassa tehty 4-5 esteen sarjoja, jotka ovat koostuneet lähinnä putkista sekä siivekkeistä, joiden rimat ovat olleet pääasiassa portaattoman säädön ansiosta noin 5-10 cm maasta. Muutamia kertoja ollaan tehty maksimissaan 25 cm rimoilla, mutta todella vähän. Luulen, että esteiden lisääminen ei tuota meille ongelmaa, joten keskitytään tulevina kuukausina vahvistamaan ohjauskuvioihin tuloa edelleen matalilla rimoilla.

Pidetään kiinni edelleen toistojen välissä olevasta tauosta. Treenien kestot ovat edelleen lyhyitä pikakäyntejä ja viikossa voi olla kaksikin treenikertaa. Tästä huomio, että Käämin kanssa ei ole tehty 20 minuuttia pitempiä treenejä eikä mielestäni agilityssä mitään 60 treenejä edes tarvita. En ehkä ole teroittanut meidän treenien kestoja tarpeeksi blogin puolella, mutta ei todellakaan olla hinkattu Käämin kanssa sata lasissa. Ollaan tehty varovaisesti, kun tarkoitus on pysyä tämän lajin parissa.

Täällä päin pyörii drive-in hyppytekniikkatreenit, joten otetaan tavoitteeksi käydä niissä vähintään muutaman kerran. Hyppytekniikka on Käämillä pääosin hyvä, mutta pidän tarkkailun alla rimojen noustessa. Tavoitteena on pitää hyppytekniikka puhtaana ja rimat kannattimillaan. Käännökset pitää muistaa ottaa huomioon, ei tavoitella siivekkeiden nuoleskelua oman turvallisuutensa puolesta. Vauhtia ei tarvita yhtään lisää.

Kontaktiesteiden kanssa otetaan sen verran takapakkia, että aletaan vahvistamaan puomilla fokusta enemmän eteen. Viime treenikerralla täysikokoinen puomi ei tuottanut suurempia ongelmia, joten toivotaan asian olevan vielä näin. A-esteen kanssa ei ole mikään kiire, joten tehdään edelleen boksin kanssa. Keinua ei unohdeta, mutta pidetään toistaiseksi poissa sotkemasta puomia.

Pussi, rengas, muuri sekä pöytä eivät ole Käämille kauhean tuttuja. Aloitetaan näidenkin kanssa helpolta tasolta. Renkaan ja muurin korkuuden kanssa ei pidetä kiirettä.

Keppejä päästäisiin vihdoin tekemään ohjurien kanssa. Olen kesäkuun lopussa hieman viisaampi, joten tämä siirtyy heinäkuun puolelle tai mahdollisesti vasta elokuun alkuun. Ei taaskaan pidetä kiirettä tämän kanssa. Täyttä 12 kepin sarjaa ei todellakaan tulla tekemään vielä.

Lähtökäyttäytyminen sekä häiriötreeni. Toivotaan, että löytyisi joku kuukausikorttilainen, jonka kanssa päästäisiin harjoittelemaan sekä koira- että ihmishäiriössä. Lähtökäyttäytyminen hiotaan rauhalliseksi ja hallituksi. Taukokäyttäytymistä ollaan tehty muiden treenien varjolla, joten tämän uskon olevan muistissa.

Summa summarum:

Ohjauskuvioiden vahvistaminen edelleen matalilla rimoilla
Treenikerrat pidetään lyhyinä sekä kunnolla tauotettuina, mutta niitä voi olla viikossa yhdestä kahteen välipäivillä, työkuvioiden mukaan
Hyppytekniikkatreenit kouluttajan silmän alla, rimojen nosto varovaisesti
Opetellaan kääntymään tarpeeksi tiukasti, mutta ei kuitenkaan nuollen siivekkeitä
Puomille fokustreenit, a-esteelle boksitreeniä ja fokustreenit, keinu toistaiseksi hautumassa
Pussi, rengas, muuri sekä pöytä helppojen treenien kautta varmoiksi
Kepit kesän puolivälin jälkeen mahdollisesti ohjureilla, ei kiirettä ja täyttä 12 sarjaa ei tehdä vielä

Lähtökäyttäytyminen hallituksi ja rauhalliseksi
Häiriötreeni koira- sekä ihmishäiriössä
Taukokäyttäytyminen pidetään ennallaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti