sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Kai kaikki metsäpalotki alkaa vaa yhest kipinäst


Suunnattiin tänäänkin aamupäivästä hallille tekemään pienet sunnuntaitreenit, mutta agilityn sijaan rallytokoa!

Rallytokotreenejä ollaan hallilla tehty todella vähän, joten mielenkiinnolla odotin Käämin treenivireen tilaa. Hallilla oli käsissä mukava ja fiksunoloinen kelpie, joten kai sinne pääkoppaan on jotain herneitä tullut lisää - tai ainakin ne herneet kohtaavat toisensa vähän useammin.

Tehtiin kaksi rataa ja treenattiin niissä esiin tulleita vaikeuksia sitten erikseen. Tarkemmin ajateltuna tekniikkaa olisi voinut hioa ihan alusta lähtien, mutta jotenkin kuvittelin Käämin muistavan aikaisempia ratatreenejä. No, ainakin tuli esiin ne, mitä on syytä treenata erikseen ja vahvistaa.

Ensimmäisellä radalla oli 8 kylttiä lähtö- ja maalikyltin lisäksi.
1. Liikkeestä maahan - Käämin bravuuri, joten varma, täsmällinen ja nopea suoritus. Malttaa todella hyvin odottaa seuraamiskäskyä.
2. Käännös vasempaan - selkeästi vielä hakusessa, mutta toimii uudella seuraamiskäskyllä kuitenkin paremmin. Laitetaan muistiin ja treenataan vasemmallekäännöksiäkin.
3. Koira eteen, vasemmalta sivulle, istu - toinen Käämin bravuureista! Tulee tosin aika hirveän liki eteen, joten tästä saattaisi tulla kisoissa noottia. Pitää jatkossa kiinnittää huomiota, että näyttää hallitulta. Sivulletulossa ei mitään ihmeempiä, käytän pientä käsiapua sekä tässä että eteentulossa.
4. Käännös oikeaan - vasemmallekäännöstä selkeästi parempi ja vahvempi, mutta kaipaa apua uuden käskyn muodossa.
5. 360 astetta oikeaan - todella hyvä! Apuna uusi seuraamiskäsky. Jälleen kerran vasempaa paljon vahvempi.
6. 270 astetta vasempaan - ei toimi, ei sitten millään. Tässä on käskysanana kääntyy ja kelpie singahtaa sen kuultua eteenpäin tai vaihtoehtoisesti tekee niin pienen kaarroksen, että tipahtaa istumaan. Luultavasti ahdistuu ohjaajasta ja haluaa väistää pois alta. Pidetään pois ratatreeneistä ja höylätään erikseen.
7. Koira eteen, vasemmalta sivulle - no tämähän meillä jo melkein olikin, mutta lipsahtaa helposti istumaan. Seuraamiskäskyllä pysyy seisaallaan.
8. Istumisesta juosten - ei ongelmaa.

Toisella radalla oli kymmenen kylttiä ja radan alkuosa sama, mutta muutama kyltti vaihtui.
1. Liikkeestä maahan 
2. Käännös vasempaan - ensimmäiseltä radalta oppineena annoin toisen käskyn ja sehän toimi!
3. Koira eteen, vasemmalta sivulle, istu 
4. Vasen täyskäännös - tämä kyltti on taas yksi Käämin bravuureista ja ei mitään haparointia.
5. Istu, maahan, kierrä koiran ympäri - maltti ei riitä odottaa sitä, että kerkeän kiertää takaisin sivulle vaan nousee herkästi istumaan hännän ylityksen jälkeen. Luultavasti lisäkäskyillä kestäisi, pohdintaan tämäkin.
6. Käännös vasempaan 
7. Askel oikealle - ei varmaan edes huomannut sivuttaisaskelta.
8. 270 astetta oikeaan - toimii niin paljon paremmin kuin vasen.
9. Käännös oikeaan 
10. 360 astetta oikeaan - sama homma taas, todella hyvä suoritus.

Vieressä makaa tällä hetkellä todella onnellinen kelpie ja täytyy sanoa, että kyllä se omakin mieliala on aika korkealla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti