tiistai 21. helmikuuta 2017

Talla pohjassa kiitää


Lauantain lähtötreenillä oli positiiviset vaikutukset, sillä tänään hallilla Käämi karkasi ainoastaan yhden ratapätkän alussa omille teilleen. Muutoin tuli innoissaan lähtöasentoon ja kesti ihan superhyvin. Olin uhkarohkea ja annoin olla vapaana ratojen välissä, joten onneksi näin. Toivotaan, että tämä jatkuisi pitempäänkin. Kävin välillä palkkaamassa lähtöön ja vapauttamassa lelulle eli aina ei lähdetty radalle.


Tuo lähtö oli todella ahdas, ahtaampi kuin yleensä. Kerkesin etukäteen hieman jännittää, mutta turhia. Kuten sanoin, yhden ratapätkän alussa Käämi karkasi tuohon vasemmalle puolelle kyttäämään, mutta muuten se teki lähdöt täysin oikein. 2-3 muodostui ensimmäinen ongelma, sillä Käämi painoi menemään ensin ohi kakkoshypystä ja sen jälkeen kolmoshypystä, sillä jostakin syystä putki houkutteli kelpietä. Käämi ei aikaisemmin ole kauheasti ansaesteisiin langennut, joten aina oppii uutta. Saatiin alku kuitenkin haltuun, joten seuraava ongelma oli kutosputki.

Käämi, joka ei todellakaan ole keppivalmis saatika tehnyt vastaavia keppikulmia, haki kepit vitoshypyn jälkeen. Käskysanalla läpi ja pienellä jarrulla. Se teki sen vielä monta kertaa ja en oikeastaan kertaakaan onnistunut sitä täydestä vauhdista sulavasti kääntämään kutosputkeen. Se siitä käännösten ja kokoamisen kehumisesta. Yritin vielä toiselta puolelta ohjata tuon pituuden, mutta se ansaputki houkutteli taas ja en todellisella radalla puolenvaihtoa ehtisi tekemään sitten millään.

Kasilta ja ysiltä se sitten kääntyikin. Kasilla ekalla kerralla ei lukinnut estettä vaan lähti seuraamaan mun liikettä, hyvä huomio laittaa ylös tämäkin. Odotan parempaa tehtävä- ja estefokusta, kun koiralla todellisuudessa on. Puomin 2on2off erinomainen ja irtoaminen numerolle 11 loistava. Lopetettiin siihen.

Eniten viilattavaa oli tuossa alussa ja putkelle kääntymisessä, joten koko ratapätkä mentiin kaksi kertaa. Viimeisellä radalla radan alkupää oli hyvin hallussa, mutta ne kepit houkuttelivat erittäin paljon. Loppurata viimeisellä myös erittäin hyvä.

Hyvä Käpy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti