torstai 16. maaliskuuta 2017

Otan sen haasteena, se sopii teemaan


Ohjatut treenit olivat vuorossa eilen.

Käämin kanssa aloitettiin pelkällä lähtötreeneillä. Ongelmaan haettiin apua sillä, että Käämi ottaa namin kiposta ennen kuin suorittaa ensimmäistä estettä. Sehän toimi, vaikka muutama jäätyminen Käämille tulikin. Nekin ratkesivat verrattain nopeasti, sen verran ruoka motivoi tekemään. Aiotaan nyt pitää lähtötreenit kokonaan erillään ratatreeneistä.

Rataakin se sai tehdä, lentävillä lähdöillä. Teki todella hyvin, mutta lentävistä lähdöistä huolimatta muutaman kerran ei tullut tekemään suorilta käsin. Otettiin tähän avuksi Koske -käsky ja superpalkka ennen kuin suorittaa esteitä. Luultavasti Käämiä ketuttaa hinkata samaa ratapätkää monta kertaa tai sitten siinä on jotain muuta taustalla, kunhan vain tietäisi mitä.


Ihminen sai jälleen kerran noottia siitä, että peittää esteitä. Miksiköhän ei ole välillä onnistunut? Kannattaisi oikeasti videokuvata omia treenejään aina, jotta tällaiset asiat näkisi itsekin. Tehtiin lähtöjä siis tuolle valkoisen ykkösputken "alla" olevalle hypylle, josta se sai sitten tehdä putkenkin vielä perään. Ratatreenit aloitettiin suoraan putkilta ja vitsi, että mulle tulee tulevaisuudessa vielä kiire.

Kolmoshyppyä kerkesin jännätä, kun ei olla noin kauheasti tehty. Ekalla toistolla otin aivan liikaa haltuun, toisella jo vähän paremmin, mutta kääntyi kuitenkin vasemmalle ja vähän väärään suuntaan neloshyppyä ajatellen. Vitosputki ei meinannut aluksi löytyä, luultavasti siksi, että se oli pääväriltään musta. Sen jälkeen ei ollut ongelmia.

Harmaat esteet olisivat jatkuneet suoraan, mutta koska ei tehdä vielä a-estettä treeneissä radalla, niin se skipattiin. Ensimmäisellä yrityksellä kääntyi ykköseltä mihin sattuu, ennen kuin mulle huomautettiin, että ohjaapa esimerkiksi oikealla kädellä niin kuin olisit tulossa a:lta. Okserin jälkeisen putken haki todella hyvin, mutta ensimmäisellä toistolla sain vähän viedä enemmän perille, mutta neloselle ei tullut oikeastaan kertaakaan kiire. Irtosi kolmosputkeen paremmin ja paremmin koko ajan, samoin neloselle meni pimeään putkikulmaan treenien lopussa erinomaisesti ilman, että saattelin lähempää.

Häiriössä päästiin tekemään myös ja no, kyllähän se lähtee kerran treenien aikana, jos ei juuri silloin ole tekemässä rataa. Nolottaa älyttömästi, mutta onneksi nykyään tulee pois ilman niska-perse -otetta. Lapsien luokse ei itseasiassa koskaan ehtinyt toisella suoritusvuorolla, joten siitä plussaa, sen verran kuunteli.

Tauolla Käämi käyttää kaiken energiansa sen asian kertomiseen, että joku muu tekee hänen rataansa. Olisipa jo kesä, niin voisi laittaa auton perään odottamaan omaa vuoroaan. Tälle asialle olen sanonut ikuisuuden tekeväni jotain, mutta Käämi kuumuu ihan helvetikseen, että en ihan tiedä, mitä pitäisi tehdä. Kokeillaan niitä kosketusjuttuja tähänkin, onneksi alkaa kohta olemaan sen verran valoisaa treenien aikaan, että näkeekin jotakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti