torstai 8. kesäkuuta 2017

Kun kierrokset tapissa ja suonissa bensaa


A G I L I T Y


Olipa helletreenit. Hallissa oli sisällä onneksi ihanan viileää, joten kumpikaan meistä ei pökertynyt kentälle. Jospa nuo helteet tuosta pikkuhiljaa villiintyisivät, ihanaa vaihtelua!

Tällä viikolla ei hinkattu yhtään lähtöjä. Sai lähteä lentävällä lähdöllä tekemään ja lähtikin ihan vauhdilla. Molempien suoritusvuorojen alussa kävi moikkaamassa katsojia, mutta muuten keskittyi tekemiseen, vaikka välillä opettelinkin uutta ohjauskuviota. Selvästi siis parempaan päin menossa, ennen se oli vähintään 3 kertaa suoritusvuorolla. Pikkuhiljaa pikkuhiljaa, harmi vaan, että kouluttajan kesätauko on pikkuhiljaa lähestymässä.

Ensimmäisellä suorituksella Käämi hyppäsi puomin ylösmenon puolivälistä. Ilmeisesti luuli keinuksi ja alkoi hieman hirvittää. Uudella vauhdilla ja erittäin makea kontakti. Päätin rohkeana kokeilla pimeää putkikulmaa, joita ei (krhm) olla ihan vastaavasti tehty koskaan. Erittäin hyvä, vähän saattoi ehkä hidastaa, mutta ei kuitenkaan jäänyt jumittamaan. Kutosputki ei löytynyt ihan ensimmäisellä, mutta hienosti jarrutti itsensä putken jälkeen. Kasiputkenkin kanssa taisi olla hieman jäätymistä, mutta muistaakseni koko treenin aikana vain kerran tai kaksi. Ysiputkeen sen sijaan jumiutui enemmän, kun mun liike oli jo menossa jatkamaan. Jouduin saattelemaan sitten ihan kunnolla ja olin hypyillä myöhässä.

Ensimmäinen ohjauskuvio ei toiminut ollenkaan kympille ja yhdelletoista. Yksitoista hypättiin itseasiassa aika lähelle väliaitoja, mutta suurin ongelma oli lähinnä siinä, että en saanut Käämiä tarpeeksi käännettyä. Vaihdettiin tämä seuraavalle vuorolle puolivalssiin.

Toinen veto olikin sitten älyttömän makea. Kyllähän se taas varsinkin ysiputkella jumitti, mutta ei mitenkään pahasti ja kuitenkin pysyi mun lähellä. Ihan huiput treenit, Käämi oli muutenkin erittäin hyvällä tuulella. Kuumuuden takia näin myös ensimmäistä kertaa koirani peitsaavan, mutta onneksi se vaihtoi raville pyynnöstä. Varailin muuten hieroja-ajan maanantaille, jotta saadaan keskiselkää auki.

R A L L Y T O K O

Tänään mentiin rallytreeneihin ja viime viikkoon verrattuna käyttäytyminen oli jo selvästi parempaa ja kivempaa. Kyllähän se edelleen palkan saatuaan helposti saattaa lähteä jatkamaan hölmöilyjään ja ei muista ihan aina, että pitäisi käyttäytyä. Haukkui kuitenkin varmaan puolet siitä, mitä viime viikolla! Suunta tässäkin ylöspäin, varsinkin, kun ne näyttelytreenit pyörivät tälläkin viikolla.

Ensimmäisellä yrityksellä ei päästy radalle. Käämi meni ihan sekaisin jostakin narttuhajusta, joten kävelin pois kentän toiseen laitaan. Siellä alettiin löytämään taas yhteistyötä, joten toiselle vuorolle oli ihan kiva mennä. Lähtöön päästiin ihan hyvin, sen jälkeen Käämi pongasikin kentän laidalta koirakon, jolle heiteltiin irti lelua. Hieman sapetti, kun olin siirtynyt itse heidän pyynnöstä kauemmas, mutta vastavuoroisesti meille ei annettu suoritusrauhaa... Onneksi sain Käämin kuitenkin siitä innostuksesta tekemään mun kanssa ja spiraalin jälkeen se teki todella nättiä työtä. Toinen rata menikin sitten ihan nappiin, tietysti hiottavaa aina on.

360 astetta vasempaan: Ei valahda enää niin helposti istumaan pienellä ympyrällä ja pysyy samassa paikassa sinkoamatta sivuun. Molemmilla kerroilla Loistavaa!
Koira eteen, vasemmalta sivulle, istu: Ensimmäisellä radalla tuli eteen paremmin, toisella jäi vähän vinoon. Korjasin molemmilla vuoroilla tämän muutaman kerran.
Istu, kierrä koiran ympäri: Valahtaa helposti maahan ja lähtee myös mun mukaan herkästi. Tiedetään, mitä treenataan.
Spiraali oikealle: Uskomattoman hyvä! Samalla sivulla kuin minäkin ja oli päässyt ensimmäisellä vuorolla siitä kiihtymistilastaan hyvin eroon.
Istu, askeleet: Kokeiltiin muutaman kerran ennen kuin keksin laittaa lelun taskuun. Toimii paremmin käskysanalla sivulle kuin seuraa. Muuten todella tarkkaa työtä!
360 astetta oikealle: Hemmetin hyvä!
270 astetta oikealle: Niin myös tämä!
Käännös vasempaan: Entinen ongelmakyltti on nykyisin erittäin toimiva, ei ongelmia.
Koira eteen, oikealta sivulle: Erinomainen, muistaakseni jäi tässäkin ehkä hieman vinoon. Korjauksella kuitenkin tuli suhteellisen suoraan ja hyvälle etäisyydelle.
Täyskäännös vasempaan: Toimii hyvin.

Sellaiset treenit tällä viikolla. Paljon hyvää, Käämille oikeastaan iso kiitos tekemisestä. Hiottavia juttuja löytyy tietysti, mutta parempi niin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti