sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Mä makaan nurmikolla kyljellään


Tällä viikolla ehdittiin käymään alkuviikosta myös mökillä viettämässä kesäpäivää. Käämi ui pallon perässä, mutta yritti lähteä jo itse uimaan ilman pallon tuomaa rohkaisua. Vielä ei kuitenkaan ihan uskallus riittänyt, mutta kaipa se itseluottamus tästä kasvaa.

Jälkitreenit on pysyneet edelleen viikottaisina ja tällä viikolla tutustutettiin mun äiti metsäjäljen saloihin ihan jäljen tallaamisesta lähtien. Suunniteltiin kaikki maastoa myöten etukäteen, joten jäljen tallaaminen oli varsin sukkelaa.

Paikalle päästyä huomattiin tosin, että jäljen lähtöpaikalla oli heti vallihaudan tyyppinen pitkä kuoppa. Kuopasta pääsi kuitenkin hyvin ylös, joten jälki tallattiin siihen. Neuvoin tekemään muutaman kulman ja laskemaan 60 askelta purkkien väliin eli jäljellä oli matkaa noin 300 metriä.

Käämi sai taas viiston jäljen noston ja ensimmäistä kertaa tsekkasi hieman myös takajälkeä. Lähti kuitenkin puksuttamaan oikeaan suuntaan ja meni sudenkuopastakin erinomaisesti yli. Maasto oli hyvin helppokulkuista, joten Käämin oli helppo seurata jälkeä. Alamäessä hieman herpaantui ja kulki jäljen sivussa, joten sille välille jäi yksi purkki. Merkkasi muut purkit kuitenkin erittäin varmasti ja tarkasti. Suoritti kulmankin todella hyvin, joten varsin onnistunut! Vauhti oli todella hyvä, sillä pystyin pitämään jälkiliinaa avokämmenellä. Käämi esitteli metsäjäljen siis varsin mallikelpoisesti.


Nyt pitäisi tehdä sotasuunnitelma niiden jälkikeppien varalle ja pitää silmällä tuota takajäljen tsekkaamista. Aikaisemmin on lähtenyt suoraan oikeaan suuntaan, joten joko jälki ei ollut niin viisto kuin ajattelin lähetyskohdan kohdalla tai sitten oli jokin muu tsekkaaminen.

Launtaina tehtiin vähän agilityjuttuja, nimittäin keppejä! Kuja alkaa pikkuhiljaa kapenemaan, mutta aika maltilliseen tahtiin. Käämi on selvästi hoksannut näiden idean paremmin kuin verkkojen. Käämi rallatti pari kertaa lelu suussa kujasta itse, höpsö. Agilityn perään tehtiin hieman tottista paikkamakuutreenien ja liikkeestä maahan-luoksetulon osalta. Hyvin pelitti eli kyllä se siitä! Paikkamakuutreenejä ollaan tehty kotona muutoinkin.

Ensi viikolla jatkuu agilityt ja ollaan menossa Hyvinkäälle Lotan agivalkkaan. En malta odottaa, vaikka jännittääkin, sillä treenit ovat ulkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti