tiistai 19. syyskuuta 2017

Onnellisuus on elämän päämäärä


Käämi oli ihan super viime viikon agitreeneissä!

Ollaan tähän mennessä valittu yleensä se lyhyempi ratapätkä, joka on tarkoitettu aloitteleville koirakoille. Nyt viime treenien lyhyempi rata kuitenkin tuntui sen verta loilottelulta, että ajattelin kerrankin ottaa tuon ns. kisaavien radan meidän treenattavaksi. Pätkissä tosin, sillä edelleenkään en ole sitä saanut täysin estevalmiiksi.

Alkoi tosin hieman epäusko iskeä, kun olin rataantutustumisessa ihan ulapalla. Sen jälkeen seurasin vielä treenikaverien menoa ja kenelläkään ei suoriltaan nollalla läpi mennyt tuo kyseinen ratapohja. Lähdettiin kuitenkin kokeilemaan tulikuuman kelpien kanssa. Se oli pongannut ulkoa jonkin narttuhajun ja kävi ihan ylikierroksilla, mutta kumma kyllä, agilityn ollessa kyseessä se kasaa päänsä radalle erittäin hyvin!


Eihän se lähdössä meinannut kestää, mutta kestää vihdoin ja viimein korjailuja! Otettiin yksi onnistunut lähtö, jonka jälkeen aloitettiin suoraan esteeltä numero kaksi, koska muuten olisi mennyt ihan liikaa aikaa. Jo tuon viidennen hypyn kohdalla iski jännät paikat, sillä ensimmäistä kertaa ikinä tehtiin tuollainen leijeröinti.

Käämi hanskasi. Olisin ehtinyt tekemään ennen putkea persjätön, mutta olin tutustuessa opetellut sen takaaleikkauksella. Nyt jäi vähän aikaa odotella koiraa. Pysäytettiin putken jälkeen eka veto seis ja jatkettiin kontaktialueelta seuraavaa pätkää. Saksalaista Käämi ei ole tehnyt melkeinpä ikinä ja vähän se valahti takaakierrossa pitkäksi, mutta kuitenkin kokosi itsensä käännöksien jälkeen todella hyvin. Itse unohdin ekalla yrittämällä, että mihin olin menossa ja Käämiltä taisi tulla rima siinä vaiheessa alas.

Putkesta tultaessa olisin ehtinyt pyöriä vaikka miten, mutta takaaleikkaus on tuttu ja turvallinen. Ensimmäisestä puomille tehdystä leijeröinnistä Käämin 2on2off valahti pitkäksi, eipä tosin noin isossa mittakaavassa ollakaan aikaisemmin tehty. Seuraavat kontaktit loistavat ja ansaesteenä ollut hyppy ei houkutellut kelpietä vaan se irtosi ja haki tuon putken loistavasti. Vinohypyt eivät ole myöskään Käämille mitään superhelppoja, mutta niin se vaan hanskasi nekin. Putkierottelussa ei ollut hankaluuksia.

Siis ihan uskomatonta! Pitäisi luottaa itseensä vähän enemmän, Käämi kyllä osaisi vaikka sun mitä! Todella hyvät fiilikset jäi näistä treeneistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti