lauantai 25. marraskuuta 2017

Mä haluun kulkea sun kaa

Disclaimer: Ennen leikkausta.

Vähän reilu kaksi viikkoa leikkauksesta ja ensimmäisen kontrollin aika oli tällä viikolla.

Kontrollikäynti jännitti ihan älyttömästi, sillä edeltävänä iltana Käämin haava oli ruvennut vuotamaan ensimmäistä kertaa kotiutumisen jälkeen. En kuitenkaan nähnyt silloin mitään ihmeempää vasemmassa jalassa, joten ajattelin, että tikit olivat hieman nirhanneet parantuvaa ihoa.

Kontrollikäynnillä huomattiin, että polven nivelkapselin yläosassa on turvotusta. Käämi on jossakin vaiheessa onnistunut satuttamaan jalkaansa sen verran, että nivelkapseli on ottanut itseensä. En ihan tarkalleen tiedä, miten paljon tuo nivelkapselin vaurio vaikuttaa polveen, mutta ilmeisesti jonkun verran se sallii lumpion liikkumisen. Mielestäni turvotusta ei ollut edeltävänä iltana, mutta kahden viikon ajalle voi mahtua toki jotakin, mitä en ole huomannut. Pihalla on ollut aivan hurjan liukasta, joten voi olla ihan kyse pienestä liukastumisestakin.

Harmillisesti tämä tarkoitti sitä, että ollaan käytännössä viikossa nolla ja kaksi viikkoa Käämi joutuu elämään vielä kaulurin kanssa rajoitetulla liikunnalla. Käämi ei onneksi ole täysin kolmijalkainen, mutta keventää kipeää jalkaa vielä jonkun verran. Aamuisin jalka on ollut jo todella hyvä!

Tikit otettiin jalasta pois ja nyt pitää vain toivoa ihan hurjasti, että kahden viikon aikana turvotus häviää ja saataisiin lupa fysioterapiaan... Pahimmassa tapauksessa joudutaan leikkaamaan uudestaan. Polvessa olevat naulat ovat aiheuttaneet hieman ärtyneisyyttä jalkaan myös ja tämä oli tapahtunut jo heti leikkauksen jälkeen.

Kyllähän tässä pelottaa, että tuleeko Käämin jalasta enää jalkaa laisinkaan. Katselin tänään videoita sen operointia edeltävältä metsälenkiltä ja haluaisin niin paljon videolla juoksevan kelpien takaisin.

2 kommenttia:

  1. Takapakit on niin ikäviä! Tsemppiä toipumiseen sulle ja Käämille, toivottavasti asiat vielä kääntyy parhain päin ja saat juoksevan kelpien takaisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä :) Kyllähän tässä koetellaan, onneksi Käämi on oma positiivinen itsensä, niin antaa voimaa itsellekin.

      Poista