sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Voit seistä selkä suorana, mihin ikinä tää viekään

Throwback kuvausmasennuksesta johtuen

Lyhyistä treenintapaisista ei oikein omia tekstejä kirjoitella, mutta jos ne yhdistää, niin tuloksena saattaa olla jokin sairaslomatreenipostauksen tapainen. Täältä siis pesee kootut saikkutreenit!

Olin yksi onnekkaista, joka sai Verkkokauppa.comin tarjouksesta Treat and Train -namiautomaatin itselleen. Laitteen täyttä potentiaalia ei olla vielä päästy hyödyntämään, mutta ollaan kuitenkin tehty sen avulla pieniä treenejä. Käämistä tämä aparaatti on täysi hitti!

Namiautomaatin kanssa tehdyt treenit ovat olleet kosketuskeppitreenejä liikkuvalla kohteella ja liikkumattomalla kohteella. Liikkuva kohde on Käämille selkeästi haastavampi asia, sillä se on tainnut nähdä liikkuvan kosketuskepin viimeeksi ihan pentuaikoina. En ole täysin varma vielä, mitä kosketuskepin kanssa tullaan tulevaisuudessa treenaamaan, mutta onpahan kelpie ainakin saanut keksiä itse, mitä siltä haluan. Sekään kun ei ihan Käämin vahvimpia puolia ole.

Kosketuskepin lisäksi ollaan treenailtu myös perusasentoa, eteentuloa ja paikallaoloa. Yllättävän vähän kelpie on jäänyt näissä treeneissä namiautomaattiin kiinni, mutta esimerkiksi noseworkissa namiautomaattia ei voi käyttää.

Olemme Käämin kanssa tehneet myös muutaman todella lyhyen seuruupätkän parin viime viikon aikana. Rappukäytävässä keskellä yötä sekä pihalla. Kahden kuukauden tauko aktiivisesta tekemisestä on selvästi tehnyt hyvää, sillä en ole nähnyt koirallani ikinä noin hyvää seuruuta! Seuraamisen mielentilaankin ollaan saatu muutosta ihan sillä, että palkkaaminen on ollut todella hillittyä. Onneksi Käämi palkkautuu jo ihan siitä, että saa esimerkiksi ravistaa mun hanskaa.

Noseworktreenejä ollaan tehty niin purkeilla kun tilassa. Purkeilla Käämi keskittyy vähän paremmin ja on selkeästi enemmän kartalla siitä, mitä ollaan tekemässä. Tilassa taasen ajatukset saattavat olla vähän muualla kun selkeää vihjettä ei kelpien mielestä ole tarjottu. Tarjoaa maahanmenoilmaisua mun edessä, että puoliksi oikein!

Toisaalta tuolla koiralla on ihan uskomattoman hyvä nenä ja se on suorittanut tilatreenejä ihan uskomattomalla vauhdilla. Varmuutta ja enemmän treeniä tarvitaan, joten nuo kujalla olemiset voivat tulla ihan itsevarmuuden puutteesta. Äsken tein Käämin kanssa ensimmäistä kertaa treenit oman asunnon ulkopuolella, ensin rappukäytävässä ja sitten ulkona. Rappukäytävässä Käämi reagoi pieneen häiriöön, mutta kävi pyynnöstä ja ilman suurempia apuja läpi alueen. Joutui hetken tarkentamaan merkkaustaan, mutta merkkasi kuitenkin erittäin hyvin!

Ulkona ollut haju jännitti, kun ei olla aikaisemmin kokeiltu noseworkia siellä. Luotto on kuitenkin Käämin nenään aika kova ja nyt alue käytiin heti alusta asti järjestelmällisesti läpi täysin itsenäisesti ilman, että reagoi häiriöön. Oli ensin hajun väärällä puolella, mutta kiersi itse avoimelle puolelle ja merkkasi tismalleen siihen mihin pitikin. Loistokelpie!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti