torstai 25. tammikuuta 2018

Ylöspäi me navigoidaa

Maanantaina oli kontrollikäynti ja toivottavasti alkaa olla viimeiset kontrollit kyseessä, sillä seuraava kontrolli varattiin kahden kuukauden päähän.

Käämin leikattu jalka on edelleen hieman jäykkä, mutta kuitenkin parempaan päin menossa. Jalassa ollut turvotus on levittäytynyt isommalle alalle ja ajoittain jalka tuntuu täysin normaalilta. Käämin jalassa on naulat, joista toinen on etuosassa niin, että todennäköisesti leikataan myöhemmin pois. Se tuntuu hieman törröttävältä, joten kolahduksen sattuessa voi olla aika kipeä.

Käämin oikea jalka kokeiltiin myös ja siinä ei tällä hetkellä ole toimenpiteitä vaativaa vaivaa. Toki sitä on kohdeltu aika silkkihansikkain kokeiltaessa, mutta vasen patella lähti pois paikoiltaan ennen leikkausta välittömästi. Toivotaan, että oikea jalka pelittää ihmisen ylireagoinnista huolimatta vielä pitkään.

Käämi sai jo pienen myönnytyksen irtipidon suhteen ja voidaan nyt lenkin loppupuolella laskea hetkeksi irti. En tosin ole avarassa maailmassa uskaltanut vielä pitää irti enkä varmaan uskallakaan ennen kevättä, mutta takapihalle se on saanut toisessa osoitteessa mennä irti. On ollut aika rauhallista kelpietä pitkästä juoksutauosta huolimatta ja on käyttänyt kaikkia jalkojaan, joten ihan minimaalisia hetkiä saa olla takapihalla irti.

Tiistaina ajettiin vesiterapiakäynnille. Vesiterapiakäynti kesti 10-15 minuuttia ja yhden ainoan kerran Käämi olisi mielellään yrittänyt uida. Käämi yritti juoda terapia-altaan tyhjäksi ja yritti tarjota myös pelkän kuonon laittamista veteen, mutta onneksi uskoo kuitenkin kieltoja. Hölmö pieni hippo.

Askellus on takaa vielä hieman töpöttävää, mutta mielestäni ravissa Käämin takaliikkeet ovat enemmän auki. Samoin Käämi on vielä kohtuullisen vinossa oikealle, mutta en nyt mene vannomaan, että olisi ollut aina täysin suora muutenkaan.

Noseworkiin ollaan saatu uusia treenielementtejä toisen koiran muodossa. Käämi on päässyt etsimään hajua perheenjäsenen toisen koiran jälkeen ja on ollut vähän fifty-sixty, että onko haahuillut hajujen perässä vai keskittynyt töihin. Hajut on kuitenkin löytyneet ja kananmunakennoilla treenatessa Käämi keksi toisella toistolla, että kennonhan voi palauttaa eteen. Työmaata tiedossa laatikoiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti