lauantai 28. toukokuuta 2016

Vaatii toistoo ja valmisteluu

Täytekuva edellisistä esineruututreeneistä, kiitos Marika!

Käytiin lenkillä sopivasti esineruutumaaston vieressä, joten tehtiin lenkin lopuksi kahden esineen esineruudut. On muuten hirmu ärhäköitä itikoita tänä vuonna, oliko ne viime vuonna samanlaisia?

Käämi oli mukana ihan täysillä, ehkä hieman liiankin täysillä. Haluaisin sille hillityn alueelle tulon, kun nyt ei millään malttaisi vaan haluaisi äkkiä etsimään. Veti siis ihan hulluna ja mun pysähtyessä huusi. Voitte arvata, että ei päässyt metsään tällaisella käytöksellä. Päästiin kuitenkin alueelle asti lopulta ihan fiksusti ja sinnehän se upposi.

Meni todella vauhdilla, juoksi yhdestä esineestä melkeinpä yli, sai hajun ja kääntyi. Ei tuonut kuitenkaan käteen asti, jätti ehkä 4 metrin päähän. Paineli hakemaan toisen, tämä tuli käteenkin asti, kun on meidän vakiotreenilelu. Sai palkaksi leikit esineen kanssa. Painui uudestaan ensimmäisen esineen luokse, otti suuhun ja ei tuonut vieläkään. Toi käteen vasta, kun marssin itse syvemmälle. Pidettiin bileet kettulelun kanssa.

Tehtiin parit malttiharjoitukset. Käskin vapaana maahan, kerran lähti hiipimään. Palautus paikalle ja seuraavat todella hyviä. Sai rallattaa suoraan hakemaan lelun metsästä ja toi käteen asti. Tehtiin loppuun myös seuraamisia ja alueelle tuloa rauhallisesti ilman, että metsässä oli leluja. Vapautuskäsky ja paluu takaisin tielle. Oli selvästi rauhallisempi.

Mitä jäi käteen? Käämi on todella hyvä nenänkäyttäjä. Innokas, mutta selkeästi rauhoittuu ensimmäisen jälkeen. Ensimmäiselläkin on nenä mukana, vaikka näyttää vain rallittavan ympäriinsä. Palauttaa tutut esineet käteen vauhdilla. Omaa kyllä tällä hetkellä aika vahvoja "mä tiedän paremmin!!1" -teinikäyttäytymisiä, mutta kuunteli.

9.6. olisi agilityepikset, missä ei olisi kontaktiesteitä tai keppejä. En tiedä, pitäisikö lähteä koittamaan. Olo ei ole kuitenkaan kamalan itsevarma, joten en tiedä riittääkö uskallus. Ulkokenttä, toiset koirat ja ratahenkilöt voivat olla hivenen suuri häiriö vielä, mutta toisaalta ei olla tehty agilityä, joten voisi olla ihan mukanakin. No, pitää katsella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti