sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Jälkileiri 1.-2.7.


Jälkileiri takana ja vitsit olikin muuten kiva viikonloppu!

Me lähdettiin leiripaikalle jo perjantai-illaksi yöpymään ja oltiinkin Käämin kanssa ainoita leiriläisiä, jotka tulivat jo perjantaina yöpymään. Oli kyllä hyvä päätös näin oman pään tuuletusta ajatellen, sillä kesäloma on vasta elokuun lopussa. Käämi nyt on kuin kala vedessä uusissa tilanteissa, mutta kelpie nautti villinä ja vapaana olemisesta täysin siemauksin.

Lauantai-aamuna leiri alkoi 9 aikoihin aamupalalla ja olipa muuten hyvät aamupalat! Siitä suunnattiin jo meille tuttuun jälkimaastoon tekemään pienet kartoitusjäljet. Tallasin Käämille itse samanlaisen jäljen, mitä ollaan nyt kesäkuun aikana tehty. Käämi sai luvan olla muistaakseni ensimmäinen metsään menijä ja kelpietä hieman haukututti lähtöpaikkaan mennessä... Jäljelle se lähti erinomaisesti ja todella hyvällä vauhdilla, ei tarvinnut paljon jarrutella. Purkit ilmaisi tosi hyvin menemällä itse maahan. Tältä jäljeltä Käämi sai kehuja, sillä kouluttaja on nähnyt Käämin tekemistä aikaisemminkin. Ihan kuin eri koira kuulemma, joten jotakin ollaan onnistuttu tekemään oikein!

Aamupäivä meni muiden suorituksia katsoessa ja niistä oppia ottaessa. Yhden aikoihin selvittiin takaisin majalle syömään erittäin hyvää lihakeittoa ja jälkkäripannaria. Ruokailusta lähdettiin hieman vyöryen takaisin metsään ja mentiinkin nyt meille tuntemattomaan paikkaan. Täällä Käämille tuli aika pitkä odotus ennen omaa vuoroaan, mutta se oli onneksi käyttäytynyt todella fiksusti autossa.

Käämi pääsi toiseksi viimeisenä vieraan ihmisen tallaamalle jäljelle, jossa oli kolme suljettua purkkia ja kulmia. Tehtiinpä vielä niin, että Käämi sai tehdä jäljen noston alkuun! Käämi oli lähtöpaikkaan kävellessään jo pikkuisen poikki, joten haukkuminen oli jäänyt aamupäivään ja löysällä liinalla voitiin mennä. Ihan superia, jos käyttäytyisi aina näin, niin ai että!

Jäljen nosto meni erinomaisesti, vaikka kerkesin jo vähän jännätä. Ensimmäiselle purkille Käämi meni todella hyvin ja meni omatoimisesti maahan. Toiselle purkille se ehti hieman harhautua jäljeltä, sillä tuuli pyöritti sen verran. Kesti kuitenkin korjauksen ja kolmospurkille ajoikin sitten erinomaisesti! Sai ihan todella hyvät kehut näiltä kahdelta pätkältä. Viimeiselle purkille se ei käynyt kenties kanervien takia maahan, mutta kuitenkin merkkasi purkin erittäin selkeästi. Todella onnistunut, sillä uusia elementtejä oli kuitenkin sen verran paljon. Vauhtia tällä jäljellä saattoi olla aavistuksen liikaa juuri tuon hukkaamisen takia, mutta kuitenkin aikaisempaan verrattuna vähemmän.

Illaksi palattiin takaisin grillailemaan ja vaihtamaan ajatuksia ihmisten kanssa. Vähän jo vihjailtiin, että Käämin tavoitelistaan voisi laittaa BH-kokeenkin... Avoimia tottistreenejä pidetään maanantaisin, joten niihin olisi helppo mennä valvovan silmän alle. Käämille ehkä hankalinta on paikallamakuu toisen tekiessä ja henkilöryhmä.


Sunnuntaina oltiin varmaankin ensimmäiset hereillä ja oli selvästi tulossa eilistä kuumempi päivä. Onneksi tuuli viilensi, vaikka se tietysti tarkoitti lisää mahdollisia pyörteitä. Aamupalan jälkeen lähdettiin takaisin lauantain viimeiseen paikkaan, mutta hieman eri kohtaan.

Käämille tallattiin neljän purkin jälki, jossa oli taasen jäljen nosto ja kulmia. Tämäkin meni todella hyvin, joskin vauhtia oli tullut yön aikana jonkun verran. Käämi onneksi kestää jarruttamisen ja sen, että olen kohtuullisen lähellä. Jäljen nosto onnistui hyvin, purkkeja se ei tänään ilmaissut omatoimisella maahanmenolla, joten ne välillä hieman lentelivät pitkin metsää. Merkkasi ne kuitenkin todella hyvin. Yksi kulma valahti hieman pitkäksi, mutta korjasi todella hyvin. Kaiken kaikkiaan ihan onnistunut! Huomioitavaa on myös, että tänään se ei enää haukkunut ollenkaan!!

Kahden aikoihin palattiin syömään maailman parasta savulohta ja perunoita. Oli kyllä erinomaiset ruuat koko viikonlopun! Käämi pääsi vielä breikin aikana hieman kahlaamaan, mutta ei rannan ollessa kohtuullisen syvä kuitenkaan uskaltanut veteen asti. Riitti kuitenkin viilentämään jonkun verran.

 

Tälle iltapäivälle päätettiin tehdä esineruudut vielä lisäksi. Hieman oma arviointivirhe tämän onnistumisen kanssa, mutta oli siellä hyvääkin. Ruutu oli noin 10 metrin levyinen kaistale ja pituudeltaan varmaankin suhteellisen kisamitoissa, ehkä hieman vajaampi. Kaksi kaistaletta, jossa kaksi esinettä. Käämille treeni siinä mielessä ehkä hieman liian haastava, että kaksi koiraa ehti käymään ennen ja esineet olivat vieraita. Kuitenkin Käämistä näki, että se tasan tarkkaan tiesi, mitä ollaan tultu tekemään.

Upposi kyllä alueelle hyvin ja pysyy alueella, mutta ylimääräiseen härväämiseen meni taas turhaa energiaa, mutta haukkunut se ei kertaakaan. Kesti onneksi mun korjailut ja oli ihan hallinnassa lähettäessä. Edestä löytyi vähän ajan haahuilun jälkeen kenkä, joka tipahti ehkä metrin päähän. Kenkä ensimmäistä kertaa esineenä, joten hyvähyvä! Toista esinettä ei sitten tullutkaan niin helpolla, joten Käämille käytiin näyttämässä hanskan paikka. Kyllä se sitten upposi takaisin taakse ja nosti sen, mutta olisin tietysti toivonut hieman nopeampaa ruutua paremmalla keskittymisellä, kun se on kuitenkin tehnyt makeitakin esineruutuja... Oma arviointivirhe kyllä, olisi pitänyt vaan tehdä näkölähtö.

Toiselle kaistaleelle tehtiin sitten sama juttu, tosin nyt sukka ei tullut lähellekään. Pudotti kehusta, vaikka on aikaisemmin kestänyt kehutkin. Pallolle piti tehdä sama kuin ekan ruudun toiselle esineelle, mutta sieltä se tuli parin tiputuksen saattelemana treenikaverille... Käämi ilmeisesti halusi vaihtaa treenaajaa.

Jäi toisaalta hyvä ja toisaalta huono fiilis, mutta tietääpä nyt, miten vastaavissa treeneissä toimia. Sekin on kuitenkin huomoitava, että eihän Käämi ole tehnyt tuollaista vaihtoa ennen ja ruudussa oli kuitenkin kerennyt käymään toinen uros sekä narttu. Hieman voi olla jotain ikään liittyvääkin asiassa ja varmasti viikonloppu on ollut aika väsyttävä lämmön, treenien ja autokuikuilujen yhteissummana.

Erittäin tyytyväinen!

Kiitos superhyvälle kouluttajalle, mukaville treenikavereille, meille jälkiä tallanneille ja meitä valokuvanneille, emännille ja isännille. Näitä lisää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti